ZETApress

hírportál

Rekordkísérlet Debrecenben

Magyar Lovas Posta Richter KevinnelRichter Kevin lovas akrobata készül megdönteni saját világrekordját az úgynevezett Magyar Lovas Postával október 9-én szerdán Debrecenben a Richter Flórián Cirkuszban ? tudatta Richter Szebasztián kommunikációs igazgató, művészeti vezető.

Richter Kevin 2018-ban a Fővárosi Nagycirkuszban állította fel 20 lóval a hivatalos magyar rekordot (ami világ rekordnak is számít), de most szeretné ezt megdönteni és 23 lóval megkísérelni! A rekord nehézsége még, hogy Kevinnek 25-30 kört kell kibírnia állva a vágtázó lovakon és nem hibázhat! Egy kisebb hiba és széteshet a rekord kísérlet! Ha ez sikerül akkor nem csak világrekord születik hanem Világszám is amivel novemberben indulhat a franciaországi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon ahol először mutathatja be nemzetközi porondon. A teljesítményt a Magyar Rekord Egyesület hitelesíti!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WWiYdk9iCBk[/youtube]

S mi is az a Magyar Lovas Posta? ? A cirkusz kör alakú, 13 méter sugarú porondján a két lovon álló artista minden egyes alkalommal, amikor egy ló átvágtázik a lába között, elkapja az állatok vezetőszárára erősített szalagokat, és így kell tartania a végén egy kézben az összes állatot.

1 hozzászólás

  1. Megszületett a rekord: Richter Kevin lovas akrobata, az úgynevezett Magyar Lovas Posta mutatványával a Richter Flórián Cirkusz előadásán Debrecenben tegnap este sikeres Guinness-rekordkísérlet hajtott végre úgy, hogy két lovon állva alatta vágtázott el egyesével 23 ló. A rekorder a lovak vezetőszárára erősített szalagokat elkapva tartotta kordában mindegyiküket.