ZETApress

hírportál

Rendhagyó ötlet

Jövő héttől Love Letters a Centrál Színházban. Az ország legkiválóbb művészei lépnek e sorozat keretében a Centrál színpadára ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

Rendhagyó ötlettel indítja az új évadot a Centrál Színház. A. R. Gurney drámáját, a Pulitzer-díjra jelölt Love Letterst viszik színre, Magyarországon először a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: az egész évadon átívelő, rendhagyó felolvasó est-sorozatot minden alkalommal más-más színészpáros olvassa fel, így minden előadás spontán, egyszeri és megismételhetetlen lesz. Október 3-án Básti Juli és Stohl András párosa indítja a sorozatot, mely egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül. Október 13-án Tompos Kátya és Alföldi Róbert, 18-án pedig Balsai Móni és Lengyel Tamás lép majd színpadra.

A Love Letters (Szerelmes levelek) különös színmű: egy férfi és egy nő öt évtizedet felölelő levelezése. Melissa és Andy naiv kisgyerekként kezdenek levelezésbe, és bár az évek, évtizedek egyre telnek, ők nem hagynak fel ezzel a szokásukkal: írnak, írnak, írnak ? örömről, bánatról, szerelemről, életről, halálról. Bár a Vígszínház előadása negyed évszázaddal ezelőtt nagy siker volt, Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket minden este más-más színészpáros olvassa fel, így minden élmény spontán, egyszeri és megismételhetetlen lesz.

Az ország legkiválóbb színészei és színésznői lépnek e sorozat keretében a Centrál színpadára. Október 3-án Básti Juli és Stohl András párosa indítja a sorozatot, melyet október 13-án Tompos Kátya és Alföldi Róbert, október 18-án pedig Balsai Móni és Lengyel Tamás játéka követ. November elsején Bata Éva és Simon Kornél, november 13-án Básti Juli és Scherer Péter, november 16-án pedig Nagy-Kálózy Eszter és Alföldi Róbert adják elő Gurney egyszerre mosolyogtató és könnyfakasztó rendhagyó drámáját, amely az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve.

Puskás Tamás, a sorozat rendezője elmondta: A Love Letters a jin és jang, a fekete és a fehér, az ösztön és a kimértség együvé tartozásának, szétválaszthatatlanságának kitűnő példája egy nagyívű politikus pályát befutó, tekintélytisztelő férfi és egy lázadó és az ösztönei által vezérelt nő történetén keresztül. Az egész évadon átívelő sorozatban 15 férfi és nő folyamatosan változó párosának előadását élvezheti majd estéről estére a közönség. A darabot Vámos Miklós fordításában viszik színre, a dramaturg Baráthy György, a darabot színpadra alkalmazza Puskás Tamás.

Szóljon hozzá!