ZETApress

hírportál

Pop-rock-emlékeink

Emléket állítottak a ?80-as évek legnépszerűbb klubjának, a KEK-nek. A Kertészeti Egyetem Klubja ? ismertebb nevén KEK ? népszerű és kedvelt kulturális központ volt közel 20 éven keresztül, ahol élvonalbeli pop-rock zenekarok koncerteztek szombatonként a Villányi úti K-épületben.

Rendezők, lemezlovasok, zenészek, egykori diákok és rajongók együtt emlékeztek meg ma délután Az ország legjobb klubja-díjat többször elnyert koncerthelyszínről. Ebből az alkalomból színvonalas művészi alkotás, emléktábla került elhelyezésre a Budai Campus bejáratánál. Az ünnepség keretében az emléktáblát Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója, Nagyné Varga Melinda, a Fő-polgármesteri Hivatal, Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztály-vezetője, dr. Hoffman Tamás, Budapest XI. kerület Újbuda polgármestere és dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora avatta fel.

A legendás óriás klub egykori szervezői, vezetői, rendezői közül Kálóczy Béla, Turbók János, Bánátfy Rudolf és Hegedűs Gábor, a lemezlovasok közül D. Molnár György idézték fel emlékeiket, élményeiket a Klubban fellépő, mára ikonná vált zenészek, ismert zenekarok tagjainak társaságában.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Kertészeti Egyetem Klubja, az ország egyik legnépszerűbb szórakozóhelye volt, egyedüli helyszínként kiváló lehetőséget adott a fiataloknak a találkozásra, ismerkedésre és kapcsolatok kialakítására. Tíz hónapon keresztül minden szombaton ? igazodva a tanévhez ? színvonalas, különleges és felejthetetlen szuper-koncerteket szerveztek, melyek közül számos rendezvényt a Magyar Televízió és a Magyar Rádió felvett. Hét-közben sem állt üresen a klubhelyiség, country, irodalmi, jazz, film és közéleti klubbal várták a fiatalokat.

A KEK-et kizárólag a Kertészeti Egyetem hallgatói működtették, az ötletgazdák is egyetemisták voltak a ?70-es években, akik szívvel-lélekkel szervezték az élvonalbeli nagy-koncerteket és kulturális programokat. A kezdetben LGT-, majd Tolcsvay-klub nevet viselő szórakozóhelyen a szólóénekeseknek és zenekaroknak megtiszteltetés, egyben érdem volt fellépni, koncertjeik örök értékű élményként élnek a mai napig a budapesti egyetemisták és több korosztály emlékeiben. A Kertészeti Egyetem Klubja a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjában a Poptörténeti Tanösvény részét képezi.

Szóljon hozzá!