ZETApress

hírportál

Séta a dinoszauruszokkal

Kétszázmillió évvel ezelőtt a dinoszauruszok uralták a Földet. Most visszatérnek, hogy bebarangolják Európa arénáit egy különleges, új produkcióban. A dinoszauruszok még egyszer bejárják a Földet egy látványos aréna show keretében, melynek európai előadásai tavaly júliusban kezdődtek.

A Séta a dinoszauruszokkal-show a többszörös díjnyertes, azonos című BBC sorozat alapján készült, valós méretű dinoszauruszokat keltve életre és az egyik legizgalmasabb előadás-sorozatot produkálva, amit valaha létrehoztak ? tudatta a Live Nation.

A show a The Creature Production Company szervezésében érkezik Európába. A cég vezetője, Carmen Pavlovic szerint a BBC sorozat a speciális trükkök, az izgalom és az információ briliáns keveréke volt. Ez a show ugyanezt nyújtja, kiegészítve az élő előadás varázsával. A produkcióban 15 üvöltő, morgó, ?élő? dinoszaurusz tartja transzban a közönséget ? és ugyanolyan tiszteletet ébresztenek, mint amikor először jelentek meg a Földön.

A dinoszauruszok mindegyike életnagyságú, így a show is óriási méretű, csak az arénák tudnak helyet biztosítani a produkciónak. Ez a tízmillió angol fontba kerülő előadás precedens nélküli méreteivel és minőségével egyaránt elbűvöli a fiatalokat és az idősebbeket. A Séta a dinoszauruszokkal a szórakoztatás új formája, amelyet bizonyára több hasonló produkció is követni fog az elkövetkező években.

Az igazi élmény

A 15 dinoszaurusz és a narrátor egy másfélórás, látványos előadás keretében kalauzolja végig a nézőket ezen óriási vadállatok evolúcióján, az első színrelépésüktől egészen a kipusztulásukig. A narrátor az adott ország nyelvén segíti a nézőket a látottak megértésében, izgalmas tényekkel és információkkal is színesítve az előadást. Az eredeti BBC sorozatot több mint 700 millió ember látta a világon, hazánkban a tv2 mutatta be. A sorozat számtalan elismerést és trófeát kapott, többek között 6 Emmy- és 3 BAFTA díjat vihettek haza az alkotók.

A show eredeti ötlete Ausztráliában merült fel és több évnyi előkészítés után 2007. januárban mutatták be a közönségnek Sydney-ben, az Acer Arénában. Az előadás szenzációt keltett, s a három hónapos teltházas ausztrál turnét követően máris Amerikában folytatták a gyorsan népszerűvé váló látványosságot.

Az Amerikai turné azután megdöntött minden addigi helyi rekordot, több mint két és félmillió ember látta az előadásokat és olyan újságok foglalkoztak vele kiemelten, mint a Newsweek, The New York Times vagy a Wall Street Journal. A show megkapta a 2008-as év legkreatívabb produkciójáért járó díjat, az év turnéja elismerést, és olyan méltató kritikákat, mint kiválóan egyesíti az oktatást, a történelmet és a szórakoztatást (Billboard), rendkívüli visszatérés 65 millió év után (The New York Times), azon ritka előadás, ami egyformán leköti és szórakoztatja a szülőket és a gyerekeket (Newsweek).

Ez nem véletlen, az alkotók között olyan neves szakemberek találhatóak, mint a rendező Scott Farris, aki a Broadway egyik leghíresebb rendezője és olyan produkciókhoz fűződik a neve, mint az EFX, a Chicago vagy Bette Midler legújabb showja, a Showgirl Must Go On.

Sonny Tilders alkotta meg a dinoszauruszokat, őt a Star Wars: Episode III ? A Sith bosszúja, a Peter Pan vagy a Narnia krónikái filmek dizájnereként is ismerhetjük. A zenét James Brett jegyzi, aki már a tízezer évvel Krisztus előtt, az Alien vs. Predator filmek zenéjét is írta, illetve a legendás Metallica és a San Francisco-i Szimfonikusok közös alkotásának, az S&M albumnak létrejöttében segédkezett. John Rayment felel a fényekért és fényhatásokért, az ő munkásságához tartozik a 2000-es Sydney-i nyári olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének látványa, valamint a híres, Hong Kong-i Fényszimfónia is.

A Séta a dinoszauruszokkal megmutatja T-Rex, a plateosaurus, a liliensternus, a stegosaurus, az allosaurus, a torosaurus, a brachiosaurus és a raptorok életét, az ősi világot, végigkövetve a Föld történelmét, amelyben a vulkánkitörések, az erdőtüzek és a földrengések is alakították az életet és az evolúciót. Budapesten április 2-a és 4-e között hat előadás ad majd garantáltan felejthetetlen élményt a nézőknek, mely 3 éves kortól 93 évesig mindenkinek ajánlott!

Nyolchét múlva Budapesten a világ egyik leglátványosabb és sikeresebb showja: Séta a dinoszauruszokkal! A háttérben gőzerővel folynak már most a magyar előadások munkálatai. A produkció kreatív vezetői több lépcsős meghallgatást tartottak még tavaly év végén a magyar narrátor kiválasztásához, végül két kiváló színész: Turek Miklós és Varga Gábor nyerte el a feladatot. Mindketten már Londonban készülnek a rendezővel és a show stábjával. Megkezdődtek a próbák a magyar nyelvű előadásokhoz is.

A másfél órás show végigkalauzolja a nézőket a dinoszauruszok fejlődésén, a megjelenésüktől a kihalásukig, így nagyon fontos szerep jut a magyar nyelvű narrátoroknak; hiszen ők segítik megérteni a látottakat, és plusz információval látják el a közönséget a földtörténet eme szakaszáról. Közben a tv2 ismét műsorra tűzte a show alapjául szolgáló, díjnyertes BBC sorozatot. A Dinoszauruszok ? A Föld urai szombat délelőttönként látható a csatornán. Érdemes nézni, egy olyan lenyűgöző természetfilmet láthatunk, amely még a ma élő állatokról is ritkán készül!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Dinók a tv2-n | ZETApress

Szóljon hozzá!