ZETApress

hírportál

Táncdal-fesztivál harmadszor

Táncdal-fesztivál 20.01.11A Magyar Táncdal Legnagyobb Ünnepe lesz az Arénában 2020. január 11-én szombaton. Az elmúlt két évben több mint 24 ezer néző látta az 50+éves Táncdal-fesztivál programját ? tudatta Jánosi Katalin.

Magyarország legnagyobb színpadi LED fala előtt 2020. január 11-én újra 50+ éves Táncdal-fesztivál kezdődik! Közkívánatra és a határon túli nézők kérésére aznap két előadás lesz 14 és 19 órakor. ? Most ötvenszer kiáltanám örömmel, BRAVÓ!!! Fantasztikus volt! Mintha egy Las Vegas-i show műsort láttam volna Budapesten! ? mondták a korábbi műsorok nézői.

Fellépőink mondták:

Zalatnay Cini: Egy zenészpálya csúcsa fellépni az Arénában. Amikor először meghallottam a 60 tagú szimfonikus Big Bandet élőben, majdnem elsírtam magam, olyan gyönyörűen szólt.

Soltész Rezső: Ez egy olyan ünnep, amit semmiképpen sem hagynék ki. Tizenkétezer néző öröme hihetetlen erő.

Poór Péter: Amikor egy egész Aréna veled együtt énekel, azt gondolja az ember, mégiscsak megérte ezt a pályát választani.

Késmárky Marika: Szépséges időutazás, fantasztikus díszletek, remek társaság. Jó itt lenni.

Gálvölgyi János: Szeretem ha valami nagyszabású, mégis elegáns és jó ízlésű. Ritkán találkozni ma ilyennel a pályán. A Táncdal-fesztivál az Arénában ilyen.

Koltai Róbert: Tapintható a boldogság és a szeretet, fantasztikus a közönség.

Csonka Pici Bandi: Gyerekkoromban a tévé előtt ülve bámultam a Táncdal-fesztiválok varázslatos világát és arra vágytam, hogy egyszer egy Fesztiválon én is énekelhessek. Csodálatos élmény, hogy megadatott a nagyokkal egy színpadon állni.

Derzsi György: Az előző két koncertre nagyon sok néző érkezett a Felvidékről, én is ott voltam közöttük az Arénában. Megtiszteltetés, hogy januárban a színpadon állhatok, képviselve a határon túliakat is.

Fellépők:

Az ország Cinije, Zalatnay Sarolta.

A Németországból hazatérő csodálatos díva, Késmárky Marika.

Az örökifjú sármőr, Poór Péter.

A Szóljon hangosan az ének zeneszerzője és előadója, Soltész Rezső.

Európa leghíresebb zeneszerző fogorvosa, Dobos Attila.

Az Expressz-együttes vezetője, Solymos Tóni.

A Táncdal-fesztiválok élő lexikona, Csonka András.

A családi örökség méltó folytatója, Koós Réka.

Az ezerarcú, magyar Sinatra, Vastag Tamás.

Az életörömtől kicsattanó Muri Enikő.

A dzsesszben, a musicalben is otthonos Ambrus Rita.

A Felvidék operaénekes, zeneszerző sztárja, Derzsi György.

Előzenekar: a BlackBirds ? Live Beatles Show.

Közreműködik: a Táncdal-fesztivál 60 tagú szimfonikus zenekara és a Stúdió 11 Ensemble Wolf Péter vezényletével.

Műsorvezetők, az egész Arénát megnevettető legendás humorista-színész páros: Gálvölgyi János és Koltai Róbert. Rendező: Meskó Zsolt.

Auditórium Hungaricum Produkció, producer: Tóth Mária.

Nézőik számára a szervezők, különleges lehetőséget is kínálnak. Az est egy további sztárfellépőjét közönségszavazás alapján választják majd ki. Szeptembertől november végéig lehet majd szavazni, hogy a jelenlegi fellépők mellett, kit szeretnének még látni az Aréna színpadán 2020. január 11-én.

A Táncdal-fesztiválok története egészen a hatvanas évekig nyúlik vissza. Az első versenyt 1966-ban rendezték. A versenyek napján Magyarország a televíziók előtt ült, a zeneszámok egy országot a képernyők elé szegeztek. Milliók fújták kívülről a műsorban elhangzott dalokat, a fellépők egy csapásra sztárok lettek, mára pedig legendákká.

Egy nagyszabású színpadi show keretében először 2018 januárjában idéztük meg a magyar könnyűzene aranykorát. A műfaj méltóságát megőrizve eredeti hangszerelésben, 60 fős szimfonikus zenekar kíséretében hangzottak el az egykori listavezető dalok. A nagy sikerre való tekintettel, amikor a koncert végén esténként, 12 ezer néző állva ünnepelt, 2020 januárjában az Arénában újra felcsendül 30, egykor slágerlistákat vezető dal, visszaidézve egy legendás korszakot.

Igazi retro csemegének számít ez a koncert, ahol a XXI. század látványtechnikai elemei és az egykori, páratlanul igényes hangzásvilág gondoskodik róla, hogy egy feledhetetlen színpadi show formájában elevenedjenek meg Azok a csodálatos ?60-as, ?70-es évek. Előadásunkon megemlékezünk a korábbi koncertek és a Táncdal-fesztiválok egyik legnagyobb sztárjáról, Koós Jánosról.

Nézői vélemények az eddigi rendezvényekről:

Köszönjük a fantasztikus, színvonalas, szívet melengető élményt! Ugyan mi 32 évesek vagyunk, de olyan volt mintha 1966-ban lettünk volna újra. Bámulatosan jó hangulatú! Maradandó élmény volt! Telitalálat volt az énekesek választása, az eredeti hangszerelés, jobb mint akármelyik feldolgozás. A villamoson haza felé csodálatos volt hallgatni a megelégedett, rajongói élményeket. Az 50 éves Táncdal-fesztivál frenetikus volt, minden szempontból. Hangulat, szervezés, technika, minden nagyon jó minőségű volt, gratulálok! Műsoruk csúcs volt. Végig énekeltem és nagyon jól éreztem magam. Egyszóval csodálatos perceket éltem át.

Szóljon hozzá!