ZETApress

hírportál

Életműdíj Szörényiéknek

A világhírű hangszerkészítő cég életműdíjjal tünteti ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot, a magyar beat-éra legemblematikusabb alakjait ? tudatta Derecskei Zsolt főszervező.

Az Illés-együttes munkássága a Szörényi testvérpár és Bródy János szerzeményeivel honosította meg az akkor nyugati lázadó beat-zenét hazánkban és írta be magát a magyar rocktörténelembe. Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner tipusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy-múltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! videoklipje.

A világhírű Höfner gitárgyár hangszerein nemcsak a magyar testvérpáros játszott. Paul McCartney, a Beatles legendás basszusgitárosa, a XX. század egyik legismertebb és legsikeresebb zenésze is Höfner gitárokon játszott a Beatles koncertjein és stúdiófelvételein is és tette a legendás hegedűalakú basszusgitárt a beat-korszak jelképévé, amit mára már egyszerűen Beatles Bass-nek hívnak világszerte.

A Höfner gitárgyár vezetősége személyesen lesz jelen hazánk legnagyobb Beatles eseményén az Országos Beatles találkozón, ahol az életműdíj átadására sor kerül. ? Megtiszteltetés, hogy a Höfner gitárgyár az Országos Beatles találkozót választotta és minket kért föl, hogy közvetítsünk a Szörényi testvérpár felé és hatalmas öröm számunkra, hogy mindkét fél elfogadta meghívásunkat az eseményre és személyesen lesznek jelen mind a hangszergyár vezetősége, mind pedig Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs ? mondta Derecskei Zsolt főszervező.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xF26Dx5NNuE[/youtube]

Az Országos Beatles találkozó az augusztus 11-ei napfényes vasárnapon izgalmas koncertekkel és programokkal vár minden Beatles rajongót a budapesti Kobuci Kertbe egy egész délutánon és estén átívelő Beatles ünnepre, ahol minden csak a Beatles körül forog majd. A családbarát eseményen a legifjabb Beatles rajongókra is gondoltak a szervezők, hiszen 18 év alatt térítésmentes a belépés a rendezvényre.

Szóljon hozzá!