ZETApress

hírportál

Tulajdonosváltás a filmiparban

Az A Company lett a Budapest Film Kft. új többségi tulajdonosa, Poich Lóránd lett az újjáalakult cég ügyvezető igazgatója.

Szerdán Alexander van Dülmen, a berlini székhelyű A Company Consulting & Licensing AG vezérigazgatója és Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója aláírta a végleges szerződést, és ezzel az A COMPANY 51%-os, többségi tulajdonosa lett a Budapest Film Kft-nek.

A többségi tulajdonos Poich Lórándot, a tv2 korábbi programigazgatóját nevezte ki a Budapest Film Kft. új ügyvezető igazgatójának. Poich Lóránd 2009. ősze óta az A COMPANY HUNGARIA ügyvezető igazgatója. Port Ferencre, aki két évtizedig vezette a céget, a továbbiakban tanácsadóként számít a cég, ezen kívül a megújult Felügyelőbizottság tagja lett. További tagok: Alexander van Dülmen, valamint Andreas Kukutsch, az A COMPANY üzletfejlesztési igazgatója.

A cég eddigi szakmai vezetői ? Szelényi Ákos és Csurdi Gábor ? mellé hamarosan új szakember csatlakozik a marketingvezetői státuszban. Az akvizíció következtében az A Company többségi tulajdonosává vált a Filmklik.hu VoD platformnak. A taggyűlési határozat értelmében Bognár Péter mellett Poich Lóránd lett a cég társ-ügyvezető igazgatója.

A Budapest Film Kft. az elmúlt 20 évben filmes értékek és a magyar filmek melletti elkötelezettsége ellenére piacvezető volt a független forgalmazók között. A megváltozott piaci viszonyok miatt azonban a nemzetközi filmvilágban elismert szakmai befektetőre volt szükség. Az A Company képes lehet biztosítani a Budapest Film Kft. hosszú távú fennmaradását és fejlődését ? nyilatkozta Alexander van Dülmen.

A Budapest Film Kft. meglévő kulturális és üzleti kapcsolatrendszere, a jövőben megnyíló koprodukciós lehetőségek és a Filmklik által képviselt digitális világ óriási potenciálja remek lehetőség arra, hogy az újjáalakult cég Magyarország vezető független tartalomszolgáltatójává váljon. Ezért fogunk dolgozni az elkövetkező izgalmas években ? nyilatkozta Poich Lóránd.

Az új tulajdonos

Az A Company Consulting & Licensing AG Közép- és Kelet-Európa egyik vezető, független tartalomforgalmazója, 2003. óta van jelen a régióban. Leányvállalatai, a berlini székhelyű Eastern European Acquisition Pool és a moszkvai Gala Media & Film International közreműködésével több, mint 250 filmet forgalmaz Közép- és Kelet-Európában.

Szóljon hozzá!