ZETApress

hírportál

Tiéd a világ Fluor Tomival

Tiéd a világ a Corvin mozibanFrancois (Karim Leklou) a drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Új életet akar kezdeni, egy kis házra vágyik a tengernél, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki már rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét.

Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét. De a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois ? szerelme, Lamya, ex-apósa (Vincent Cassel) és két wannabe gengszter közreműködésével ? egyre mélyebbre süllyed a ganéban, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségükre siet, és feje tetejére állítja az egész sztorit ? láttuk tegnap este a Corvin Mozi Latabár-termében, a Tiéd a világ című szinkronizált francia film premier előtti vetítésén.

Guy Ritchie és Tarantino korai filmjeit idézi Romain Gavras fergeteges humorú vígjátéka, amely Isabelle Adjani és Vincent Cassel parádés alakításával és kőkemény poénokkal csap le a suttyó gengszterekre, a brit bulituristákra, a konteóhívőkre, sőt a migráció kérdését sem hagyja szó nélkül. A menő videó-klipjeiről elhíresült, ikonikus látványvilágot teremtő rendező új filmje az év legjobban várt francia komédiája.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=RfJq6H-lv9M[/youtube]

A film magyar szövegét Fluor Tomi, az ismert rapper, a Wellhello frontembere vette kezelésbe, aki egy rövid szinkronszerepet is bevállalt barátaival, Diazzal és Ecküvel ? tudtuk meg a vetítést megelőző sajtótájékoztatón a Corvin Mozi I. emeleti galériáján Fluor Tomitól, Donáth Péter forgalmazási vezetőtől és Muhi András Pires ügyvezetőtől.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XCfOzpwboDI[/youtube]

A film szinkronhangjaiként neves magyar színészek szólalnak meg. Für Anikó Isabelle Adjani gengszterkirálynő szerepében brillírozik. Csonka András a kultikussá vált Gyűlölet című film után 25 évvel ismét Vincent Casselnek kölcsönözte hangját, Csőre Gábor pedig garantáltan felejthetetlen lesz Poutine, a pszichopata fociőrült díler szerepében.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IAqlW72C-PM[/youtube]

A film főhősét Mészáros Béla, szerelmét Trokán Nóra szinkronizálja. A további szerepekben Kamarás Iván, Kovács Lehel, Jéger Zsombor és Cooky, a közkedvelt rádiós műsorvezető, valamint Ganxsta Zolee, a magyar gengszter-rap fejedelme is hallható lesz. Bemutató május 09-én lesz az ELF Pictures forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

Szóljon hozzá!