ZETApress

hírportál

Filmhét a Corvin Moziban

Körhinta az 5. Magyar FilmhétenNyilvános az 5. Magyar Filmhét programja. A televíziós forgalmazású filmek ingyenesen, a mozifilmek kedvezményes 500 forintos áron nézhetőek ? tudatta Tamás Dorka sajtófőnök.

Április 22-én húsvéthétfőn a budapesti Corvin Moziban díjátadó gálával nyílik az 5. Magyar Filmhét. Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén először életműdíjjal méltatja. Róluk idekattintva olvashatunk. Az ünnepélyes esemény után a Zsigmond Vilmosról készült utolsó portréfilm, a Fényképezte Zsigmond Vilmos című alkotást láthatja a közönség.

A Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával április 22-27-e között megrendezett 5. Magyar Filmhét programja immár nyilvános. Idén rekord számú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt összesen 203 filmet nézhet meg majd a közönség. Most először a televíziós sorozatok is bekerültek a Filmhét kínálatába. A televíziós forgalmazású filmek ingyenesen tekinthetők meg, a nagyjátékfilmek pedig kedvezményes 500 forintos áron. A jegyelővétel április 15-én hétfőn kezdődik.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén először életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén, április 22-én a budapesti Corvin moziban kerül majd sor. Az öt életműdíj átadása után az est zárásaként a Camerimage operatőr-fesztiválon nagy sikerrel bemutatott Fényképezte Zsigmond Vilmos című, Zsigmond Vilmosról készült utolsó portréfilmet láthatja majd a közönség. Az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos 1999-ben megkapta az Amerikai Film-operatőrök Társasága (ASC) életmű-kitüntetését, 2000-ben a köztársasági elnök személyes megbecsülése jeléül elnöki Aranyéremmel tüntette ki, 2001-ben pedig a Magyar Corvin-lánc birtokosa lett. Zsigmond Vilmos tagja volt az Amerikai Operatőrök Társaságának, valamint a Magyar Operatőrök Társaságának Legenda díjas, kiemelt tagja volt is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=GoiU3ATDEBM[/youtube]

Április 22-27-e között az 5. Magyar Filmhéten a 2018. január 1-eje és december 31-e között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott, és a Filmhétre benevezett filmeket nézheti meg a közönség hét kategóriában ? játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. Idén először a televíziós sorozatok is bekerültek a Filmhét kínálatába. Immár nyilvános a Filmhét programja. Az 5. Magyar Filmhéten a kísérő programokkal együtt 203 alkotást vetítenek majd a Corvin Moziban, köztük 21 nagyjátékfilmet nézhet meg idén a közönség, többek között olyan alkotásokat, mint a BÚÉK, az Egy nap, a Valami Amerika 3. vagy az X ? a rendszerből törölve.

A televíziós forgalmazású filmek ? tévéfilm, kis-játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok ? ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes 500 forintos áron tekinthetők majd meg. Jegyek április 15-én hétfőtől válthatóak a Corvin Mozi jegypénztárában vagy online oldalán. Amit nem láttál tavaly a moziban, most még bepótolhatod! Ha lemaradtál róla a tévében, most nagy vásznon nézheted vagy kedvenceidet újra nézheted!

Szóljon hozzá!