ZETApress

hírportál

Szabadúszók a Széchenyiben

Bertrand a negyvenes éveihez közeledve úgy érzi, nem találja helyét a világban. Már közel két éve nem talál munkát, gyerekei pedig a világ legnagyobb lúzerének tartják és hát nem is nagyon tudna velük vitatkozni ezen.

Bár felesége végtelenül türelmes vele, a férfi úgy érzi, teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. Egy nap megpillant egy hirdetést, amelyben amatőr szinkronúszó csapatba keresnek tehetséges jelölteket. Úgy dönt, belevág, és ez a döntés örökre megváltoztatja az életét ? láttuk a Frankofón Filmnapok és Fesztivál nyitófilmjének, a Szabadúszók (Le grand bain) című 122 perces francia film-vígjátéknak délelőtti sajtóvetítésén a Fő utcai Francia Intézet I. emeleti Auditóriumában.

Szereplők, alkotók

Bertrand: Mathieu Amalric, Laurent: Guillaume Canet, Marcus: BenoĂŽt Poelvoorde, Simon: Jean-Hugues Anglade, Delphine: Virginie Efira, Amanda: Leila Bekhti, Claire: Marina Fois, Thibault: Jonathan Zaccai, Clem: Mélanie Doutey. Rendező: Gilles Lellouche. Forgatókönyvírók: Julien Lambroschini, Gilles Lellouche, Ahmed Hamidi. Producerek: Alain Attal, Hugo Sélignac. Zene: Jon Brion. Operatőr: Laurent Tangy. Vágó: Simon Jacquet.

A Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott és a napokban César-díjjal is jutalmazott Szabadúszókat a közönség a Toldi moziban láthatja a Filmnapok alatt. A vízimádók a mozivásznon látottakat akár a gyakorlatba is átültethetik, ugyanis a Széchenyi Fürdő termál-medencéjében egyszeri alkalommal egy különleges szabadtéri vetítést is szerveznek március 1-jén pénteken 18:30-kor. A 16 éven aluliak számára nem ajánlott film bemutatója március 14-e, forgalmazó: ADS Service Kft.

Szóljon hozzá!