ZETApress

hírportál

Magyar Filmhét áprilisban

Magyar Filmhét 2019Rekordszámú filmet neveztek az 5. Magyar Filmhétre. A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén április 22-én hétfőtől 27-én szombatig rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin Moziban ? tudatta Tamás Dorka.

Rekord számú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak a film-előállítók és filmalkotók az idei Filmhétre. Február elsején lezárult a nevezési határidő az 5. Magyar Filmhétre, ahová a 2018. január elseje és december 31-e között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni, immár hét kategóriában: játékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kis-játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. Egy alkotó több alkotást is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra.

Rekord számú nevezés érkezett: a film-előállítók és filmalkotók összesen 200 filmet regisztráltak az idei Filmhétre. Jelenleg tart a nevezések értékelése, de azt már most lehet tudni, hogy április 22-27-e között minden, a nevezési feltételeknek eleget tett alkotást megnézhet majd a közönség a VIII. kerületi Corvin Moziban.

Szóljon hozzá!