ZETApress

hírportál

Heavy túra a Toldi Moziban

A 25 éves Turo, a falu lúzere életének egyetlen öröme, amikor mikrofon mögé állhat az általa vezetett Impaled Rektum metal zenekarban ? láttuk délelőtt a Heavy túra (Hevi Reissu, Heavy Trip) című más félórás feliratos finn filmvígjáték sajtóvetítésén a Toldi Moziban. Bemutató február 28-án a HungariCom forgalmazásában, premier előtt a Corvin Moziéjszakán február 16-án 11-kor.

12 éve nyomják már együtt a haverokkal anélkül, hogy egyetlen fellépésük is lett volna. Megszállottan próbálnak a falusi próbatermükként szolgáló rénszarvas feldolgozó üzemben, ahol egy nap, legnagyobb meglepetésükre, a híres norvég metál fesztivál fő-szervezője áll meg a bejáratnál. Itt az alkalom, most vagy soha! Kezébe nyomják demó kazettájukat és már terjed is a faluban: az Impaled Rektum a legnagyobb Norvég fesztiválon lép színpadra! Népszerűségük hirtelen az egekbe ugrik, míg a cél egyre távolodik a lehetetlennek tűnő küldetés során.

A rettenetesen félresikerült bejátszó-buli után az Impaled Rektum feloszlik, de csak azért, hogy újra összeállhassanak, és meg se álljanak a végső célig. A helyi kórház idegosztályáról castingolt új dobossal kiegészülve, koporsóval egy lopott furgon tetején elindulnak Norvégiába. Útjuk során a finn rendőrség elől menekülnek, majd a norvég hadsereg hordozórakétájával is szembeszállnak, hogy végre első igazi koncertjükön zúzhassanak.

[youtube]https://youtu.be/UF50nziIzcw[/youtube]

A 8. Finn Filmnapok nyitófilmjének sajtóvetítésen részt vett Jukka Vidgren és Juuso Laatio, a Jameson Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál 2018. közönségdíjas film két rendezője, valamint a Lotvonen-t alakító Samuli Jaskio, a film egyik főszereplője. Külön érdekesség, hogy közvetlenül a sajtóvetítés után 12 és 14 óra között, a Finn Filmnapok szervezésében a sajtó munkatársai szaunázhattak a Toldi Mozi előtt elhelyezett finn mozgó szaunában.

Szóljon hozzá!