ZETApress

hírportál

Vihar előtt a Nyugati téren

Vihar előttA Vihar előtt (Serenity) című 106 perces amerikai thriller sajtóvetítésén jártunk ma délben a Cinema City Westendben. Steven Knight Oscar-jelölt író-rendező és Greg Shapiro Oscar-díjas producer filmjének főszereplője az Oscar-díjas Matthew McConaughey és Anne Hathaway.

Főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis Karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete. A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sport-horgászni Serenity névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa Duke, az őszülő, középkorú első-tiszt. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kék-úszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle.

Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KuVQyGoZlv0&t=2s[/youtube]

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik? Bemutató január 31-én lesz a Big Bang Média forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

Tragédia a Barents-tengeren

A Kurszk nevű atommeghajtású tengeralattjáró egy gyakorlatozás során süllyedt el 2000-ben a Barents-tengeren. A katasztrófát huszonhárom tengerész élte túl, akik elkeseredetten várták, hogy megérkezzen a segítség, miközben az oxigénjük percről percre fogyott ? láttuk ma délelőtt a Kurszk (Kursk) című 117 perces belga-luxemburgi film sajtóvetítésén a Cinema City Westendben. A szinkronizált film bemutatója holnap lesz a Big Bang Média forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

Szóljon hozzá!