ZETApress

hírportál

Madeline a mélyben

MadelineJanuár 10-től vetítik a hazai mozik a kortárs amerikai független film egyik, ha nem a legfontosabb alkotójának lélektani drámáját ? tudatta Parádi Orsolya sajtófőnök.

Josephine Decker kompromisszumoktól mentes filmje a Sundance Filmfesztiválon debütált, ahol lenyűgözte a kritikusokat eredetiségével, bátorságával, és a főbb szerepeket alakító Molly Parker (Kártyavár, Deadwood), Miranda July (Én, te és mindenki, akit ismerünk) és a címszereplő Helena Howard átütő játékával.

A New Jersey-i tinédzser, Madeline lelkes tagja egy jó-nevű, progresszív kísérleti színházi társulatnak. Édesanyja szemében Madeline egy védtelen, mentálisan sérült teremtmény, akinek állandó felügyeletre és kezelésre van szüksége, ezért aggódva figyeli, hogy lánya egyre fontosabb szerepet kap a csapat munkájában.

Amikor a színházi társulat karizmatikus vezetője, Evangeline a lány tehetségétől megbűvölve arra ösztönzi Madeline-t, hogy szője bele problémás múltját és gazdag belső világát a kollektív alkotói folyamatba, a valóság és a performans közti határvonal kezd elmosódni, meglepő és destruktív fordulatokat véve a biztonságos próbák teréből a valóságba. De mi is a valóság a Madeline a mélyben (Madeline’s Madeline) című színes, feliratos, 93 perces amerikai filmdrámában?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EedF6uua9L4[/youtube]

Josephine Decker kompromisszumoktól mentes drámája a Sundance Filmfesztiválon debütált, ahol lenyűgözte a kritikusokat eredetiségével, bátorságával, és a címszerepet alakító Helena Howard átütő játékával. Zavarba ejtő mestermű, írta az Indiewire. Az utóbbi idők legeredetibb tinédzserfilmje, mondta a Screen. Félelmetesen feszült és őrülten szórakoztató a Sight&Sound szerint. Bemutató január 10-én az Elf Pictures forgalmazásában. 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szóljon hozzá!