ZETApress

hírportál

Cinemascope 3 az Urániában

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) filmes szakainak diplomavédése lesz január 21-én hétfőn 18:30-tól 22 óráig az Uránia Nemzeti Filmszínház (Budapest VIII. Rákóczi út 21.) Dísztermében ? tudatta Kubik Elvira, PR & kommunikáció & média.

A METU mozgóképes műhelye a filmkészítés különböző feladataitól a televíziózásig változatos képzési kínálattal van jelen a hazai felsőoktatásban. A filmes szakokon a diákok a mozgóképkészítés valamennyi műfajában jártasságot szereznek, kis-játékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, reklámfilmeket, experimentális alkotásokat készítenek.

A január 21-én hétfőn megrendezett Cinemascope 3 a Mozgóképkultúra és médiaismeret és a Kameraman alapképzésen, valamint a Mozgóképművész mesterképzésen 2018-ben diplomázottak alkotásaiból mutat válogatást. A filmeket az egyetem hallgatóiból összeállt stábok készítették, a különböző részfeladatokat más-más szakok jelenlegi és volt növendékei látták el. A kétrészes programban a legkülönbözőbb témájú és műfajú mozgóképeket tekinthet meg a közönség. Olyan alkotók diplomafilmjeivel is találkozhat a közönség, mint Fazekas Gyöngyi vagy Hegyesi Fanni. A velük készült miniinterjúk idekattintva és emide kattintva olvashatók.

A Cinemascope a METU hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, mely az évente megrendezésre kerülő Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja. A rendezvényre a belépés díjtalan. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vetítik.

A Budapesti Metropolitan Egyetemről

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézménye. Az egyetemen 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik az oktatás. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg közel nyolcvanféle képzés közül válogathatnak az egyetem iránt érdeklődők. A METU-nak jelenleg több mint 6500 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat.

Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. A METU jelenleg több mint 170 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot több mint 40 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 9 alap- és 7 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti és Kreatívipari Kar partnere többek között az Umbrella, az Europa Design Hungary Zrt, Nanushka, az Origo Film Stúdió, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum és az ATV.

Szóljon hozzá!