ZETApress

hírportál

John és Yoko újrakeverve

Imagine 1972John Lennon és Yoko Ono, a ’70-es évek egyik legismertebb és legmeghatározóbb művészpárja 1972-ben készített el egy igazi zenével átitatott művészfilmet, amely a képzelet, ábránd és valóság határán táncolva meséli el az Imagine című album születésének körülményeit.

Az 1972-ben készült 83 perces Imagine című zenés művészfilm december 20-tól digitálisan felújítva és újrakeverve rövid időre visszatér a mozikba a Pannonia Entertainment forgalmazásában. Sajtóvetítése ma délelőtt volt a Kossuth Lajos utcai Puskin Moziban. A mozikba kerülő változat tartalmaz 15 percnyi, korábban sosem látott felvételt is.

A filmet javarészt a pár angliai otthonában vették fel, így bepillantást nyerhettünk a pár életének és alkotásának mindennapjaiba, de került bele rész a legendás bahamai nyaralásukról is, illetve számos olyan rész és jelenet, amiken a kor legnagyobb nevei: George Harrison, Fred Astaire, Miles Davis és Andy Warhol tűnnek fel. A képanyagot idén képkockánkként retusálták, és 5.1-es hangzásra keverték újra a hangfelvételeket, hogy páratlan minőségben élvezhessük ismét ezt a ritka kordokumentumot.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=xI3xo3ueUwQ[/youtube]

Szóljon hozzá!