ZETApress

hírportál

Annie-díjak februárban

Ruben Brandt, a gyűjtőAnnie-díjra jelölték a Ruben Brandt, a gyűjtőt. Tegnap este hirdették ki a 46. Annie-díjakra jelölt produkciók listáját. Az Annie-díjátadó ceremóniát 2019. február 02-án szombaton rendezik meg az UCLA Royce Hallban ? tudatta Tamás Dorka.

A legjobb független animációs filmek jelöltjei között szerepel a Milorad Krstic rendezésében készült Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film is, mely a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A film november 15-e óta nagy sikerrel fut a hazai mozikban. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A Pixar produkciója: A hihetetlen család 2. és a Walt Disney Animációs Stúdióban készült Ralph lezúzza a netet című alkotás kapta a legtöbb: 11 és 10 jelölést. A Disney egy élőszereplős és animációs produkciója, a Mary Poppins visszatér öt kategóriában, köztük három animációs kategóriában is jelölt lett, ami ? a The Hollywood Reporter szerint ? újraindíthatja a vitát, hogy mit is nevezhetünk animációs filmnek.

A legjobb animációs film mezőnyben A hihetetlen család és a Ralph lezúzza a netet mellett az Ősember, a Kutyák szigete és a Pókember ? Irány a Pókverzum című filmek szerepelnek. A legjobb független animációs filmek jelöltjei között a Milorad Krstic rendezésében készült Ruben Brandt, a gyűjtő társaságában a belga Ce Magnifique Gâteau! a japán Mirai ? Lány a jövőből, a francia Mutafukaz és a brazil Tito e os pássaros című alkotás szerepel. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

A legjobb rövid animációs mezőnyben Bucsi Réka: Solar Walk című dán produkciója a december 02-án vasárnap zárult budapesti 16. Anilogue Animációs Filmfesztivál közönségdíjasával, a Grandpa Walrusszal, valamint a Lost & Found, az Untravel és a Weekends című animációkkal verseng majd a díjért. A február 02-ai Annie-díjátadó ceremónián az UCLA Royce Hallban a Winsor McCay-életműdíjat Ralph Egglestonnak, posztumusz Frank Braxtonnak, valamint Andrea Romanónak adják majd oda.

Szóljon hozzá!