ZETApress

hírportál

Halálkeringő a Toldiban

Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.

A romok tetején Elza (Dobó Kata) a megtört rendőrnő roskad magába, kinek lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett, szintén rendőr férjével (Patrik ? Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával (Alex ? Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért ? láttuk ma délelőtt a Toldi moziban a Halálkeringő című 100 perces színes, magyar thrillerben.

Bukott hősnőnknek váratlanul kétes ?megmentője? érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa (Rusty ? Kern András), a nyomozólegenda személyében. A látogatás erőtlen ürügye a lány harmincadik születésnapja és még egy ?apróság?. Szépre tervezett találkozásuk azonban rövid úton klausztrofób kergetőzésbe csap át, amikor is az érzékeny szimat számára nyilvánvalóvá válik, hogy Elza jelene szörnyű titkokat rejt. ?és az apák bűnei a fiúkra szállnak még akkor is, ha azok a fiúk, néha lányok?

Főszereplők: Dobó Kata, Kern András, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, Ujlaki Dénes, rendezte: Köves Krisztián Károly, forgatókönyv: Szabó István, vágó: Fiers Ádám, zeneszerző: Rakonczai Viktor és Kovács Áron Ádám, operatőr: Dobóczi Balázs, hangmérnök: Bodza Ottó és Császár Ferenc H.A.E.S. Producerek: Kovács Gábor és Pataki Ági, co-producerek: tv2 ? Poós András, Sparks ? Romwalter Judit és Syplex ? Deák Péter. Gyártó: Filmpartners. Magyarországi bemutató január 14-én a Szuez Film forgalmazásában, a tv2, az MMA és Samsung Magyarország támogatásával.

Szóljon hozzá!