ZETApress

hírportál

Pucér fenék a vásznon

Hans Matheson pucér fenekét mutatja a Báthory című filmben. Legújabb magyarországi filmjében Demi Moore színészpartnere, a Félhomály (Half Light) sztárja meztelenül mutatkozik a filmvásznon. A sármos színész pucér fenékkel látható Caravaggioként, Báthory Erzsébet szeretőjeként a reneszánszkori festő szerepében.

A szlovák rendező, Juraj Jakubisko tizenötödik nagyjátékfilmje, mely Báthory Erzsébet életét, a híres olasz festőhöz, a Hans Matheson által alakított Caravaggiohoz fűződő szerelmét, továbbá a legbefolyásosabb magyar nemesi családokhoz kapcsolódó házassági kötelékét, valamint Thurzó György nádor intrikáit mutatja be. Mint korábban megírtuk, a Báthory című film január 20-án kerül a magyar mozikba.

A hírhedt XVI. századi grófnő, Báthory Erzsébet hátborzongató történetét sokan feldolgozták már: történészek, írók, költők, drámaírók, zeneszerzők, festők és filmesek próbálták leírni és megjeleníteni az elképzelhetetlent. Báthory Erzsébet az emberiség legvéresebb gyilkosaként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében. A legenda szerint többnyire nők estek áldozatul a grófnő kegyetlenségének: megkínozta és megalázta őket, kiontott vérükben fürdött, fogaival tépte szét az áldozatok eleven húsát, majd végzett velük.

De valóban ez történt a grófnő várában? ? Az eltelt négy évszázad alatt semmilyen történelmi dokumentum nem került elő, ami mindezt egyértelműen igazolná. A film a hagyományos elképzelésektől eltérő módon ábrázolja a grófnő alakját. A történet egy védtelen özvegyről szól, aki gazdagabb és sokkal nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint maga a király. Báthory Erzsébet modern gondolkodású, reneszánsz asszonyként szerepel a filmben, aki egy összeesküvés áldozatává válik.

Anna Friel meztelenkedik

Anna is a Báthory című filmben mutatja meg bájait. A hazánkban is sikeres sorozat, a Halottnak a csók (Pushing Daisies) sztárja, a legújabb magyarországi filmjében felfedi bájait. Az elbűvölő színésznő fedetlen keblekkel látható Báthory Erzsébetként, a Guinness-rekordok könyve szerint minden idők legkegyetlenebb női gyilkosaként számon tartott grófnő szerepében.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyilkosok a Belvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!