ZETApress

hírportál

Adásszünet a Toldiban

Képzeljünk el egy világot, ahonnan eltűnt a kép képernyőkről. Nem működnek a monitorok és a televíziók. Hatalmas űr keletkezik, a képernyők előtt eltöltött idő helyén, az embereken az elvonás tünetei jelentkeznek ? láttuk ma délelőtt az Adás című másfélórás, színes, magyar filmdrámában, a Toldi moziban.

A megmagyarázatlan képhiánnyal szembesülve pánik és a félelem uralkodik el rajtuk. Az Adás ennek a világnak tárja fel kapuit, a furcsa jelenség utáni hónapokban. A kezdeti rémület lassan elcsendesült, a társadalom feleszmélt az első sokkból és alternatívákat keres az élet működtetésére. A kezdetben megbénult városok infrastruktúrája lassan új keretek között éled újjá.

Egy ilyen a városban élnek főszereplőink, három fiútestvér (Terhes Sándor, Rátóti Zoltán, Hajduk Károly). Együtt vagy magányosan, de mindhárom testvér saját sorsát próbálja túlélni, miközben a képnélküli világ nehezedik rájuk. Rendező: Vranik Roland, forgatókönyv: Vranik Roland és Barta András, vágó: Kiss Wanda, operatőr: Pohárnok Gergely.

Zeneszerzők: Realistic Crew, Hegyi Dávid, Kalotás Csaba és Vranik Krisztián, producer: Kovács Gábor, ko-producerek: Pataki Ági, Sipos Gábor, Rajna Gábor, executive producer: Stalter Judit. Szereplők: Kerekes Éva, Terhes Sándor, Rátóti Zoltán, Hajduk Károly, Wéber Kata, Becker Hanna, Kóródi Boróka, Lengyel Ferenc, Thuróczy Szabolcs. Gyártó: Filmpartners és Laokoon Film. Bemutató: 2010. január 7-én, a Szuez Film Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!