ZETApress

hírportál

Woodstock a Toldiban

1969 nyara. A Greenwich Village-ben lakberendezőként dolgozó Elliotra nagy hatással van a meleg-jogi mozgalom. Ám kénytelen hazaköltözni a New York környéki Catskillsbe, mert basáskodó szülei a családi motelt a teljes pusztulás szélére juttatták: az El Monacóra egy bank készül rátenni a kezét.

Amikor fülébe jut, hogy a szomszédos város mégsem ad engedélyt az ott tervezett fesztivál megtartására, Elliot felhívja a szervezőket, felajánlja a családi motelt főhadiszállásnak, hogy lendítsen a forgalmon, és megemlíti a szomszéd 600 hektáros birtokát is. A stáb beköltözik az El Monacóba, és hamarosan másfél millió ember indul útnak a helyre, mely úgy írta be magát a világtörténelembe: Woodstock ? láttuk délelőtt a Woodstock a kertemben című 110 perces, színes, feliratos amerikai komédiában.

Az Oscar-díjas Ang Lee (Tigris és sárkány, Brokeback Mountain, Ellenséges vágyak) filmje Elliot Tiber memoárján alapul, aki akaratán kívül hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Woodstock zenei és művészeti fesztivál generációk meghatározó élményévé és fogalommá vált. Kiemelkedő szereposztással és a hatvanas évek ikonjainak zenéivel ? a Grateful Dead, a Doors, a Jefferson Airplane és hasonló nagy nevek számaival felturbózva ? a Woodstock a kertemben utazás abba a korszakba, amikor úgy tűnt, minden lehetséges.

Rendező: Ang Lee, főszereplők: Demetri Martin, Emile Hirsch, Henry Goodman, eredeti cím: Taking Woodstock. Bemutató január 7-én, a 16 éven felüli nézőknek DTS, Dolby Digital hanggal, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!