ZETApress

hírportál

Fortunata boldogulása

FortunataFortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért ? láttuk délelőtt a Puskin moziban a Fortunata című 103 perces feliratos olasz film sajtóvetítésén.

Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre. A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

Bemutató 2018. január 25-én lesz a Mozinet forgalmazásában, de az olasz filmek szerelmeseinek nem kell addig várniuk: 19:30-tól a november 16-án csütörtökig tartó XV. MittelCinemaFest ? 15. Olasz Filmfesztivál nyitófilmje lesz ma a Puskin moziban ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Gian Luca Borghese, az Olasz Kultúrintézet megbízott igazgatója, Böszörményi Gábor, a Mozinet Kt. képviselője, valamint Michele SitĂ  és Giovanni Cataluccio, a Fesztivál szervezői beszéltek az előttünk álló 11 napról Szomráky Béla tolmácsolásával, aki a Fortunata magyar szövegét is elkészítette. Forgatókönyvíró: Margaret Mazzantini. Operatőr: Gian Filippo Corticelli. Vágó: Chiara Vullo. Zene: Arturo Annecchino. Rendező: Sergio Castellitto. Producer: Viola Prestieri.

Szóljon hozzá!