ZETApress

hírportál

Még három nap a Puskinban

Francesca ArchibugiA régi szerelem után még három napig tart a egy hete kezdődött MittelCinemaFest 2009 ? VII. Közép-európai Olasz Filmfesztivál, mely az Olasz Kultúrintézet, a Cinecitta Luce- FILMITALIA, a budapesti Puskin mozi, a Budapest Film és más közép-európai Olasz Kultúrintézetek közreműködésével jött létre.

Ma este 8 órakor vetítik Francesca Archibugi: Szívügy című filmjét, mely Umberto Contarello azonos című regénye alapján szabadon készült, s melyből maga a rendező írt forgatókönyvet. Egy tragikomédiáról van szó: Albertoban és Angeloban semmi közös nincs. Alberto egy sikeres forgatókönyvíró, észak-olasz származású, míg Angelo egy tősgyökeres római karosszérialakatos, nős, két gyermekkel, a harmadik épp érkezőben van. És mégis egy éjszaka valami összehozza őket: Alberto és Angelo szíve ugyanazon az éjszakán mondja fel a szolgálatot. Az intenzív osztályon válnak barátokká. Kitűnő a szereposztás: Antonio Albanese, Kim Rossi Stuart, Francesca Inaudi és Micaela Ramazzotti.

Holnap este 8 órakor Enzo Monteleone: Két játszma című filmjét vetítjük, mely két női generációról szól, négy anyáról és négy lányukról, akik a női élet problémáiról elmélkednek, vitatkoznak. A szoros rokoni szálakon kívül még egy kártyaparti is összeköti őket, melyet a szalonban játszanak vitáik során. A ?60-as évekbeli első generációtól a ?90-es évekbeli második generációig mutatja be a film a szereplőket. A színek eltűntek, az öröm a halálnak adta át a helyet, de a témák és a kétségek ugyanazok maradtak.

November 15-én, vasárnap este Fausto Brizzi: Ex című filmjét vetítik. Egy többszálon futó komédiáról van szó, melynek cselekménye az elmúlt szerelmek témaköre körül forog. A filmfesztivál november 16-án, hétfőn fejeződik be Roberto Faenza: A hűtlen Klára esete című filmjével.

Az idei fesztivál újdonsága, hogy a 11 új olasz filmen kívül tíz rövidfilm is látható, melyek a filmek előtt kerülnek vetítésre. Ezeket a RIFF ? Roma Indipendent Film Festival bocsátotta rendelkezésre. Ma este Andrea Costantini: Utolsó alkalom, holnap este Nino Sabella: Gyerek Maradona, vasárnap pedig Giuseppe Pizzo: Látszólagos fekete című rövidfilmjeit tekintheti meg a közönség. A rendezvénysorozat hivatalos szponzora a Banco Popolare Hungary.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A hűtlen Klára esete | ZETApress

Szóljon hozzá!