ZETApress

hírportál

Krisztina filmsikere

Goztola KrisztinaHárom filmben szerepel idén Goztola Krisztina ? tudatta Pretz Nikolett sajtóreferens, PR Garden. Fotónk Hatvani István felvétele.

Három filmet is forgatott a tavalyi évben Goztola Krisztina. Az egyik egy Hollywood-i nagyjátékfilm, a másik kettő pedig kisfilmek. Közülük a Dark Bet nemzetközi filmfesztiválokon indul, a bemutató várhatóan az izraeli Near Nazareth Festivalon lesz májusban. Krisztina a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő külföldön, filmezett már Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban. Tavaly három produkcióban is forgatott, egyik egy amerikai nagyjátékfilm, amit idén mutatnak be, de a színésznő szerződése egyelőre tiltja, hogy beszéljen róla.

A másik forgatás Manuel Catale olasz rendezővel történt. Az Il Cappio monodrámát fesztiválokon indítják. Szintén filmfesztiválokon mutatkozik be az a 21 perces Dark Bet című alkotás, amit már magyar stábbal, Bordár V. Róbert rendezésében vett fel. A thrillerben egy elrabolt nőt alakít Krisztina, aki klausztrofóbiája ellenére végig egy autó csomagtartójában formálja meg szerepét. Jelen állás szerint a kisfilm az izraeli Near Nazareth Festivalon látható először május 23-án. Krisztinát érik meglepő felkérések is: hamarosan Rómába utazik, ahol olaszul, akcentussal kell szinkronizálnia egy amerikai filmet.

Krisztina a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés osztályában végzett. Számos zenés főszerep eljátszása után Londonba ment ki filmszínészetet tanulni. Innen utazott tovább New Yorkba és Los Angelesbe. Tavaly első magyar prózai színésznőként színpadra lépett a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon. A kétszemélyes darabban francia nyelven alakított, és annyira lenyűgözték a zsűrit, hogy a második legjobb előadásnak járó díjat is megkapták.

Szóljon hozzá!