ZETApress

hírportál

Olaszok a Puskinban

Fort ApacheMa este kezdődik el a tíznapos VII. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál Budapesten, Marco Risi: Fort Apache című filmjével. Az est vendége Ernesto Mahieux színész lesz ? tudtuk meg a tegnap déli sajtótájékoztatón.

Marco Risi Fort Apache című filmje Giancarlo Siani újságíróról szól, akit a camorra 1985-ben megölt. Egy jól felépített filmről van szó, mely noha kényelmetlen témát érint, nem vész el a retorikában. Remek rendezői munka, kiváló színészekkel. Az esti filmbemutatót Salvatore Ettorre, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója nyitja meg. Jelen lesz továbbá a film egyik szereplője, Ernesto Mahieux színész, aki a filmvetítés után válaszol a közönség kérdéseire.

Az Olasz Kultúrintézet által szervezett fesztiválon, mely a Cinecitta Luce FILMITALIA, a budapesti Puskin Mozi, a Budapest Film és más közép-európai Olasz Kultúrintézetek közreműködésével jött létre, 11 új olasz film valamint tíz rövidfilm lesz látható, ez utóbbiak a filmek előtt kerülnek vetítésre.

A fesztivál ? mint beharangoztuk ? Budapesten kívül Bécsben (november 5-13.), Pozsonyban (november 17-19.) és Krakkóban (november 21-30.) kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat hivatalos szponzora a Banco Popolare Hungary.

Chéri ? Egy kurtizán szerelme

Az első világháború előtti Párizs félvilági társaságában játszódó szerelmi történet főhőse Lea, a visszavonult kurtizán, és az ifjú Chéri, Lea kiöregedett barátnőjének és riválisának fia ? tudtuk meg a másfélórás színes, feliratos angol romantikus drámában.

Az érett, gyönyörű Lea bevezeti az elkényeztetett és éretlen fiút a testi gyönyör és az érzékiség világába, és kapcsolatuk egyre szorosabbra fonódik. Hat év után Chéri anyja, Madame Peloux titokban esküvőt szervez fiának egy másik kurtizán lányával, Edmével. Lea és Chéri megpróbálnak napirendre térni az elkerülhetetlen különválás felett, de felhőtlen életük alapja mélyebben gyökerezik, mint azt valaha gondolták volna. Mire ráébrednek, mennyit jelentenek egymásnak, már azt is tudják, túl késő.

Stephen Frears (A királynő) kosztümös szerelmi drámájának főszereplője az éretten is tündöklő Michelle Pfeiffer, az ifjú Rupert Friend, Felicity Jones és Kathy Bates. Rendező: Stephen Frears. Bemutató december 17-én a Budapest Film forgalmazásában.

Derült égből szerelem

A megözvegyült Dr. Burke Ryan a gyász feldolgozásáról ír önsegítő könyvet, melyből hatalmas siker lesz. Előadásokat kezd tartani, és az egyik Seattle-i szemináriumon összefut a hotelben Eloise Chandlerrel, aki torkig van a férfiakkal ? tudjuk meg a 109 perces színes, feliratos romantikus drámából.

A vonzalom azonnal érzékelhető, de a nő számára hamarosan világossá válik, hogy a férfi egyáltalán nem jutott túl felesége elvesztésén, és hogy a színpadi show egyáltalán nem fedi a valóságot. Lehet, hogy amikor legkevésbé várnák, megtörténik velük a csoda? Brandon Camp Derült égből szerelem című romantikus drámája Aaron Eckhart és Jennifer Aniston főszereplésével december 3-tól látható a Budapest Film forgalmazásában.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Közönségtalálkozó a Puskinban | ZETApress
  2. Továbbállók a Toldiban | ZETApress

Szóljon hozzá!