ZETApress

hírportál

Telt-ház a Corvin-tetőn

Telt-házzal startolt a Paramount Tetőmozi. Az Amerikai szépség című filmet Máté Gábor színművész konferálta fel. Nagy sikerrel zárult a Paramount Tetőmozi első vetítése: az Amerikai szépség című filmet több százan nézték meg Budapest legmagasabban lévő mozijában.

Az eseményt Máté Gábor színművész, a főszereplő Kevin Spacey magyar hangja nyitotta meg, aki néhány kulisszatitkot is elárult a film szinkronizálásáról. A Paramount Tetőmozi a nyár további részében is egyedülálló moziélménnyel és ismert filmsikerekkel várja érdeklődőket július 5-e és szeptember 6-a között minden kedden 21 órától a Budapest Rooftop Cinema Corvin Clubban, a Budapest VIII. Blaha Lujza tér 1-2-ben.

Különleges helyszínnel, festői naplementével és az Amerikai szépség című film-klasszikussal nyitott a Paramount Tetőmozi, Budapest legmagasabban lévő mozija. A Budapest Rooftop Cinema Corvin Clubba több százan érkeztek, hogy hűsítő italokkal, pattogatott kukoricával és a Paramount Channel filmcsatorna egyik legnépszerűbb filmjével kapcsolódjanak ki. Az első vetítést a filmben főszerepet játszó Kevin Spacey magyar hangja, Máté Gábor színművész és Hetyei Viktor, a Paramount Channel Regionális Programigazgatója nyitotta meg.

Máté Gábor köszöntőjében az Amerikai szépség szinkronizálásáról is elárult néhány kulisszatitkot. ? Eredeti nyelven láttam a filmet, és nagyon tetszett, ezért különösen örültem, amikor felkértek a munkára. Kevin Spacey nagyon jó színész, és megtiszteltetés volt őt szinkronizálni az Amerikai szépségben, amiről már a kezdetektől lehetett sejteni, hogy klasszikus lesz ? mesélte a színművész, aki azt is elárulta, hogy a munkálatokkal gyorsan, mindössze két nap alatt elkészültek.

? Régebben akár egy hétig is elhúzódhatott a szinkronizálás: az adott jelenet összes magyar hangja egyszerre jött be a stúdióba, és addig gyakoroltunk, amíg mindenki el nem találta a színészek megszólalását. Az Amerikai szépséget már egy újabb technikával készítettük: mindössze két napra volt szükség Kevin Spacey szinkronizálásához. Előttem volt a televízió, fejemen a fülhallgató, a kezemben pedig a szöveg, csak a saját szerepemre kellett koncentrálni ? nosztalgiázott Máté Gábor, aki a modern technikának köszönhetően szinkronpartnereivel a munka során nem is találkozott.

A színművész számára nem csak a film, hanem a Paramount Tetőmozi környezete is régi emlékeket idézett fel. ? Fiatalabb koromban szívesen jártam szabadtéri moziba én is. Palánkbérletünk volt a Budai Parkszínpadra: a kerítésre másztunk fel és onnan néztük a filmeket. A tetőmozi kezdeményezést nagyszerűnek tartom, egyedülálló a környezet ? mondta. A mozi további programja:

Július 12-e: Airplane
Július 19-e: Star Trek
Július 26-a: Beverly Hills-i zsaru 1 és Beverly Hills-i zsaru 2
Augusztus 2-a: Az Álmosvölgy legendája
Augusztus 9-e: Forrest Gump
Augusztus 16-a: Csupasz pisztoly 1 és Csupasz pisztoly 2 és 1/2
Augusztus 23-a: Shaft
Augusztus 30-a: Cool túra
Szeptember 6-a: Super 8

Szóljon hozzá!