ZETApress

hírportál

Terminátor visszatér

Terminátor 1984 poszter Egy ijesztően közeli jövőben a mesterséges intelligenciával rendelkező komputerek az öntudatra ébredt Skynet szuperszámítógép vezetésével fellázadnak és harci robotok hadseregével az emberiség elpusztítására törekszenek ? láttuk délelőtt A halálosztó című 108 perces, 1984-es amerikai sci-fi-akciófilm sajtóvetítésén.

2029-re az emberiség már majdnem elbukik, ám egy John Connor nevű férfi az ellenállás élére áll, és bátorsággal, jó hadvezetésével megfordítja a háború menetét. A gépek már-már vesztésre állnak, ezért egy utolsó húzással visszaküldenek az időben 1984-be egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), azaz leszámolásra specializált kiborgot, hogy megváltoztassa a történelem menetét: még John Connor megszületése előtt megölje majdani anyját. Ám az ellenállók megtalálják az időgépet és szintén visszaküldik egy mindenre elszánt harcosukat, Kyle Reese őrmestert (Michael Biehn), hogy bármi áron védje meg az anyát, Sarah Connort (Linda Hamilton). A Terminátor és ellenfele, Reese meztelenül és fegyvertelenül érkezik a múltba, ahol megkezdődik a versenyfutás az idővel és a kegyetlen harc egymással ? a nő életéért. A tét az emberiség jövőbeni sorsa?

Július 7-től, több mint három évtized után visszatér a mozikba a Terminátor széria első része! James Cameron kultikus akciófilmjét Budapesten a Corvin moziban és országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik, digitálisan felújítva, magyar felirattal, a film-klasszikusok újra-bemutatására specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Terminátor: Arnold Schwarzenegger, Sarah Connor: Linda Hamilton, Kyle Reese: Michael Biehn, Vukovich nyomozó: Lance Henriksen, Traxler hadnagy: Paul Winfield, Matt: Rick Rossovich. Rendező: James Cameron. Forgatókönyvíró: James Cameron és Gale Anne Hurd. Zeneszerző: Brad Fiedel, operatőr: Adam Greenberg, díszlettervező: George Costello, jelmeztervező: Hilary Wright. Producer: Gale Anne Hurd, executive producer: John Daly és Derek Gibson.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1QbZvmHBDF4[/youtube]

Szóljon hozzá!