ZETApress

hírportál

Freestyle Sailing!

Egy katamarán, egy wakeboardos lány, freestyle és vitorlázás. ? Ilyen filmet még nem csináltak a Balatonon! Olyan filmet készített egy csapat vitorlázó, amilyet itthon még senki, de világviszonylatban sem találunk sok hasonlót! ? tudatta Rápolthy Edit, BrightLight Communications.

Balaton, egy ultra könnyű katamarán 20 méteres árboccal, egy csapat, az első hazai gyártású RIB (motorcsónak), egy magyar bajnok wakeboardos lány, egy kiváló rendező-operatőr, elképesztő őszi fények, némi szél és vagányság. Ezekből született meg az a kisfilm, amilyet itthon még egészen biztosan nem csináltak, de világviszonylatban is ritkaság számba megy.

Az ötlet a hazai vitorlázás és hajógyártás élvonalába tartozó maroknyi kis csapattól jött, hogy készítsenek egy olyan filmet, ami egy életérzést közvetít, megmutatja a Balatont és a balatoni extrém vitorlázás páratlan élményét és szépségét. Nem sok filmet találunk az interneten, ahol komolyabb méretűnek számító katamarán húzna wakeboardost, a szél erejével. Ezek is inkább tengeren készültek, leginkább férfiak boardoznak és akciókamerás video minőségben találhatjuk meg a felvételeket.

Az ötletgazdák a forgatókönyv elkészítéséhez hamar partnerre találtak Kollmann András rendező operatőrben, akinek a nevét fémjelzi többek között a Litkey Farkasról készült A vitorlázó című mozi is. Ezzel olyan képi és technikai eszköztár került az elképzelés mellé, melyből mozivászon minőségben született meg ez a freestyle balatoni életérzés film, mellyel a készítők egészen biztosan felteszik a nevüket a menő vitorlázós videók térképére!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xQ9cFTbFh-M[/youtube]

A film zenéjét Moldvai Márk, a NEO egykori tagja, a Kontroll című film zeneszerzője jegyzi. Producer: Fehér Péter, Rápolthy Edit. Director/DOP: Kollmann András. Focus puller: Deák Péter. Drone operators: Lőrincz Mátyás, Gajcsi László. Edit: Knapp Dávid. Music: Moldvai Márk. Color grade: Győri Márk HSC. DIT: Szabó Péter. On location sound: Simon Koch. Cast: Petra Körmendi. Catamaran team: Rauschenberger Miklós, Pécsváradi Ákos, Baráth Gábor, Sárközy András. Motorboat driver: Keller András. Support boat: Aranycsillag ? Balatonfüredi Yacht Club.

Szóljon hozzá!