ZETApress

hírportál

A lovasíjász az Urániában

A lovasíjász moziplakátjaAnjou Lafayette és a Lillród Film Produkciós Iroda Kft. ma délelőtt az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében mutatta be a sajtónak Kaszás Géza: A lovasíjász című 115 perces dokumentumfilmjét. Szereplők: Kassai Lajos, Obrusánszky Borbála, a Kassai Iskola növendékei. Bemutató január 21-én 6 éven felülieknek az Anjou Lafayette Bt. forgalmazásában.

A film Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett ? csak az elődeinkre jellemző ősi harci képességgel ? a lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik. Mindezekről számtalan anyag található az írott és elektronikus médiában. Hasonló témával foglakozó könyve már több kiadást megért, több nyelvre lefordították. Kínában sztárként ünneplik mind a bemutatókon, mind a televízióban. Ha Hollywood olyan szuper produkciót forgat, amiben lovasíjászok szerepelnek, akkor őt kérik fel szakértőnek és ő tanítja be a sztárokat, mint legutóbb Matt Damont a Kínában forgatott filmben.

[youtube]https://youtu.be/OfMY0QW4x4U[/youtube]

Lovasíjász módszere 2013 novembere óta Hungarikum. Kassai Lajos egy olyan utat mutat, amit követve, képesek lehetünk végig járni az általa teremtett világ fizikai és szellemi ösvényeit, felismerni törvényeit és követendőként átadni mások számára. Mi van e mögött a hatalmas szellemi és fizikai teljesítmény mögött? A lovasíjász ezekre a kérdésekre keresi a választ. Gyújtópontjában az ember, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és a gondolattal bejárható világba. ? Filmesként úgy vagyok vele, mint Puskással. A róla készített filmnek is egyik hivatása volt velünk, magyarokkal megismertetni ezt az emberi és sportemberi világklasszist ? vallja Kaszás Géza. Zeneszerző: Gulya Róbert. Vágó: Mészáros Attila. Operatőr: Tiszeker Dániel, Pataki Ádám, Dorcsák Gábor, Harlon Sjamsudd. Quaqdkopter operatőr: Pásztor Tamás. Hangmérnök: Major Csaba. Technikai rendező: Tiszeker Dániel. Producer: Kaszás Géza. Bővebbet Facebook-oldalukon is olvashatunk.

[youtube]https://youtu.be/gt3cJiC72Xk[/youtube]

Szóljon hozzá!