ZETApress

hírportál

Félvilág a Dunán

FélvilágKi ölte meg Mágnás Elzát és miért? ? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág című másfél órás film, amely Mágnás Elza (Kovács Patrícia) utolsó napjait dolgozza fel.

A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Kóbori Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naiv cselédlány, Szebeni Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak ? Max Schmidt (Kulka János) és Sóvágó Gergely (Sándor Péter) ?, egészen a sokkoló végkifejletig. A Holttest az utazókosárban ? A Mágnás Elza-rejtély című kiállítást június 11-től október 11-ig láthattuk Óbudán a Kiscelli Múzeumban.

További szereplők: Báróné (Takács Katalin), Producer (Elek Ferenc), Rendező (Fekete Ernő), Cili mama (Bordán Irén), Öreg Schmidt (Lőte Attila), Spicces gróf (Haás Vander Péter), Nagysága (Martin Márta), Bözsi (Sztarenki Dóra), Örömlány (Szandtner Anna), Úriember (Takátsy Péter), Férfi a rakparton (Szücs Lajos). Rendezte: Szász Attila. Forgatókönyvíró: Köbli Norbert. Producer: Lajos Tamás és Mink Tamás. Zene: Parádi Gergely. Operatőr: Nagy András. Vágó: Hargittai László. Casting: Orbán Andrea. Az idén elkészült tévéfilmet holnap 21:25-től láthatjuk a Dunán, míg az Így készült a Félvilág című félórás werkfilmet ma este 22:50-től vetítik ugyanott.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NBdwB65UcQI[/youtube]

Szóljon hozzá!