ZETApress

hírportál

Exkluzív tévépremier

Sorozat 1Hamarosan érkezik a TLC műsorára az Oprah Winfrey: Hit című dokumentumfilm-sorozat, amely olyan különböző vallású emberek történetét mutatja be, akik a hit segítségével keresik a világ mélyebb értelmét. Oprah Winfrey sorozata a hit világába vezeti a nézőket ? csak a TLC műsorán.

A sorozat egyik szereplője a 13 éves budapesti ortodox zsidó kisfiú, Mendel Hurwitz is. A nagyon bölcsen nyilatkozó, jó humorérzékkel bíró fiú rengeteg rajongót szerzett magának, és Oprah is szívébe zárta. A január 3-án vasárnap 21 órakor a TLC műsorán induló Oprah Winfrey: Hit olyan kalandozásra viszi a nézőket, ahol a lenyűgöző spirituális utazásokat a hívő szemszögéből nézhetik végig. Távoli, érdekes helyeket, rituálékat mutat be, amelyek nagyon ritkán kerülnek kamera elé. ? Az elmúlt három évben a remény, a szeretet és az elkötelezettség leglenyűgözőbb, legelgondolkodtatóbb történetein dolgoztunk. Szívügyemmé vált ez a munka. Szeretek megosztani olyan történeket az emberekkel, amelyek megmutatják azt, hogyan keres kapcsolatot az emberiség egy fölötte álló erővel ? mondta Oprah Winfrey.

A sorozat hét egy-egy órás epizódban kutatja a különböző vallások eredetét és jelentését. Megmutatja a nézőknek azt az erőt, ami összeköti az embereket, reményt, és útmutatást ad, a legmélyebb elkötelezettség olyan közös vonásait, amelyek a világ legkülönbözőbb pontjain mást jelentést hordoznak magukban, mégis hasonló alázattal fordulnak felé a hívők. Rávilágít a különböző vallási, lelki gyakorlatokra, a bennünket összekötő rituálékra, legendákra, kapcsolatokra. Bemutatja, hogyan segít át a hit a legnehezebb időszakokon ? veszteségeken, betegségeken ?, és azt is hogyan segít szembenézni mindannyiunk misztériumával, a halállal

A történetek

Sorozat 2Rögtön az első részben megismerhetjük a budapesti ortodox zsidó fiút, a 13 éves Mendel Hurwitzot, aki éppen Bar-micvójára készül, amely a zsidó vallásban a nagykorúvá avatás ünnepének felel meg. Az epizód betekintést enged abba, ahogy a kevés zsidó vallású ember a régi kultúra szokásainak továbbörökítésére törekszik. A sorozatban összesen 28 történetet ismerhetünk meg a világ minden tájáról, a legkülönbözőbb ? számunkra jól ismert vagy egzotikus ? vallás követőinek szereplésével. Karen Cavanagh például egy traumás agysérülés után a törökországi Konyába utazik, ahol katolikus hitét összeegyezteti a szúfizmussal, és kerengő dervisként a meditatív táncban talál új reményt.

A Pünkösd-szigeteki Vanatun Bebe halált megvető bátorsággal lép a férfivá válás ösvényére, amikor egy hatalmas fatoronyról mászik le úgy, csak egy szőlőinda van a lábára kötve ? a szent rituálé a helyi hiedelmek szerint bőséges termést eredményez. Nigériában a húsz éve halálos ellenség James Wuye keresztény lelkész és Muhammad Ashafa imám megbékül egymással, hogy mindkettőjük vallásának szent tanítását kövessék: szeresd ellenségeid is. Gopesh Gowsami hindu pap Indiában él ? amely több mint egymilliárd ember és a világ egyik legnagyobb vallásának otthona. Minden évben a tavasz első napján tarják a Holi, a színek ünnepét. Gopesh Gowsami számára a Holi lehetőség, hogy kiszakadjon a mindennapok felelőssége alól és átélje az összetartozás, az öröm és a boldog élet érzését. Judi Bergquist pedig fia gyilkosát látogatja meg a börtönben, annak reményében, hogy az őszinte megbocsátás mindkettejüknek segít a továbblépésben. Ezekhez hasonló emberi történetek vezetik el a nézőket a kérdéshez: Te miben hiszel? ? A magabiztosságom abból fakad, hogy tudom, van nálam nagyobb, erősebb erő, amely a részem, és amelynek én is részese vagyok! ? mondta Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey

Oprah WinfreyOprah világszerte elismert médiaszemélyiség, producer, színésznő. Az egyik legmegbecsültebb emberré tette a világon az az őszinteség, amellyel saját magáról beszél és másokat is erre tud rávenni. Az OWN: Oprah Winfrey Network csatorna vezetője, az O, The Oprah Magazine és a Harpo Films tartalomgyártó alapítója. 1986-ban indította el az Oprah Winfrey Show-t, amely világszerte ismertté és elismertté tette, és amely 2011 májusáig 25 évadot számolt.

Hisz abban, hogy a szabadság kulcsa az oktatás. Az Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation hátrányos helyzetű afrikai leánygyermekek oktatását támogatja ? segítségével 2015 októberében már az ötödik évfolyam fejezte be az iskolát. Az itt végzetteknek később lehetőségük van tanulmányaikat akár Dél-Afrikában, akár a világ más főiskoláin, egyetemekein folytatni. Oprah Nevéhez fűződik az Oprah Angyalai hálózat, amelynek célja rászorulók életét segítő emberek, civil szervezetek és kezdeményezések támogatása. 2004-ben Oprah volt az első afro-amerikai, aki Amerika 50 legadakozóbb embere közé került (és egészen 2010-ig szerepelt a neve ezen a listán). Több humanitárius díjat is kapott, illetve 2002-ben Emmy-díjat nyert. 2013-ban amerikai Elnöki Szabadságérmet kapott tevékenységeiért.

A TLC

A TLC a világ legszélesebb körben terjesztett női életmód és szórakoztató csatornája. A csatorna tartalmas szórakozást, izgalmas és változatos műsorokat kínál, ahol a szerethető és az egyedi találkozik. A TLC értékes kikapcsolódást nyújt, a női személyiség sokszínűségét tükröző változatos, exkluzív műsorokkal szórakoztat, inspirációt és ötleteket ad az élet fontos kérdéseihez ? kész megoldások helyett. A csatorna különleges emberek megindító történetein keresztül mutatja be a mai modern nők mindennapjait érintő témákat, mint például az életmód, a karrier és a család közti egyensúly, a főzés, a párkapcsolat, az esküvő, a gyermeknevelés, a háztartás vagy a divat. A TLC merész, színes és időnként megosztó kínálatát olyan műsorok alkotják, mint a Mondj igent a ruhára!, A tortakirály és a Született médium. A TLC az USA-ban több mint 99 millió, világszerte pedig több mint 150 piacon, több mint 300 millió háztartásában érhető el. TLC, az Élet, amit látnod kell!

A Discovery Networks CEEMEA

A Discovery Networks Central and Eastern Europe, Middle East & Africa (CEEMEA), a több mint 220 országban és területen összesen 2,7 milliárd előfizetőt elérő és a világ első számú pay-TV műsorszolgáltatójának számító Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) divíziója. A Discovery Networks CEEMEA biztosítja a nézők számára, hogy felfedezhessék az őket körülvevő világot, és kielégíthessék kíváncsiságukat 12 TV-csatornáján ? köztük a Discovery Channel, a TLC, ID Xtra, ID és az Animal Planet ? valamint vezető fogyasztói és oktatási termékein és szolgáltatásain keresztül. A Discovery Networks CEEMEA 19 különböző nyelven, a három kontinens 105 országában és területén, összesen 260 millió előfizetőt ér el.

Szóljon hozzá!