ZETApress

hírportál

Kino Café beindul

Kino Café moziTeljes gőzzel működik a Kino Café mozi. Mától ismét két teremmel, 35 mm-es vetítővel, főként art-filmekkel működik a kultikus filmszínház. Jegyárak a nagyterembe 1100 forintba, a kisterembe 1000 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 900 forintba kerülnek ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A XIII. kerületi Kino Café mozi a Szent István körút 16-ban az elmúlt években is otthont adott fesztiváloknak, filmkluboknak és egyéb rendhagyó vetítéseknek, egy éve pedig már rendszeres napi egy műsorrendi előadással is szolgált. Következő lépésként pedig a mozit üzemeltető Budapest Film Zrt. október elsejétől ismét teljes értékű filmszínházként működteti a Kinót.

A mozi megkapta az art-besorolást, vagyis a programjában is elsősorban művészfilmekkel találkozhatunk majd. Emellett továbbra is főként itt zajlanak a már évek óta sikeresen működő sorozatok, mint például a diákoknak szóló Suli-Mozi, vagy a pedagógusok filmklubja, az OFOE. De ugyanígy a Verzió fesztivál helyszínei között is szerepel. A mozi egy 90 és egy 37 fős teremmel várja látogatóit minden nap. A Budapest Film Zrt. többi filmszínházához hasonlóan itt is megőrizték a hagyományos 35 mm-es vetítőgépet, aminek köszönhetően ebben a formában láthatja majd a közönség az idei év hazai szenzációját, a Saul fia című alkotást, melyre Cannes-ban díjeső hullott.

Szóljon hozzá!