ZETApress

hírportál

Érettségi előtt

A Közép-európai Olasz Filmfesztivál tegnap este Fausto Brizzi 80-as években játszódó Érettségi előtt című filmjével folytatódott a Puskin moziban. A film Luca és barátai életét mutatta be, akik a rettegett érettségi vizsgákra készülődnek. Luca, miután halálosan megsérti Martinellit, a mindenki által utált irodalomtanárt, rájön, hogy a tanár benne van az érettségi vizsgabizottságban.

Vissza akarja szerezni tanára tiszteletét, ezért elkezd korrepetálásra járni hozzá. Miközben barátai szorongva kutatják az irodalmi érettségi vizsgatételeit, Luca rádöbben, hogy az a közvetlen, vele egykorú lány, akit egy buliban ismert meg, és aki iránt észtveszejtő szerelemre lobbant, nem más, mint utált tanárának a lánya.

Miközben a Puskin moziban folytatódik a MittelCinemaFest, az Örökmozgó moziban december 4-ig zajlik Luchino Visconti retrospektív sorozata, melyet az Olasz Kulturális Intézet és a Magyar Nemzeti Filmarchívum közösen szervez a neves rendező születésének 100-ik évfordulója alkalmából. Holnap este fél 7-kor az 1956-ban forgatott Fehér éjszakák című filmjét láthatjuk.

Szóljon hozzá!