ZETApress

hírportál

Országcsodák kampányfilmen

Észak-Magyarország csodái címmel szabadon felhasználható turisztikai kampányfilm készült. A Bükk gyöngyszemével is erősítenék az országimázst. Szabad felhasználásra, hiánypótló imázsfilm készült a turisztikailag stratégiai fontosságú Lillafüred és Miskolctapolca térségéről ? tudtuk meg Herczeg Dórától.

Az elmúlt években látványos idegenforgalmi fejlesztések történtek a régióban, megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, felújították a Lillafüredi Függőkertet, a Diósgyőri Várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt. A régiós összefogást teremtő filmmel a nagyközönség figyelmét a Lillafüred környéki látnivalókra szeretnék irányítani. Az alkotást a helyszínek biztosításával a miskolci városvezetés támogatta.

Lillafüred és Miskolctapolca térségét bemutató szabad felhasználásra szánt imázsfilm készült az észak-magyarországi régióról a Lillafüredi Sport- és Kalandpark támogatásával. A régió attrakcióit felvonultató három perces film elkészültét nagy örömmel fogadták a turisztikai szereplők, hiszen ez idáig még nem készült ilyen átfogó turisztikai beharangozó Lillafüred környékéről. A nemzetközi színvonalú imázsfilm célja, hogy tovább erősítse a magyar gazdaság meghatározó ágazatává vált turizmust. Az alkotás egy család szemszögén keresztül mutatja be a térség látnivalóit, mellyel értékes programajánlót nyújt a nagyközönség számára. Márpedig a térség turisztikai sikere elvitathatatlan. Az észak-magyarországi régió hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő területe, mely az elmúlt évben második helyezést ért el a turisztikai bevétel-növekedés vonatkozásában. Ugyancsak kevesen tudják, hogy Észak-Magyarországon található az ország védett területeinek több mint egyötöde is.

A gyönyörű képsorok láttán egyértelművé válik, hogy Lillafüred nem véletlen kapta a Bükk gyöngyszeme elnevezést, hiszen az ország egyik legszebb természeti adottságaival rendelkező üdülőhelye számos látnivalóval, gyönyörű kirándulóhelyekkel. Az alkotás a természeti értékek mellett bemutatja a térség kulturális és történelmi nevezetességeit is: az Európában is ritkaságnak számító Újmassai Őskohót, a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, a neoreneszánsz építészetünk egyik csodáját, a Hunguest Hotel Palotát, a közkedvelt Hámori-tavat, valamint az ország legnagyobb függőleges esésű vízesését. Láthatjuk a Lillafüredi Pisztrángtelepet, a magas hőfokú vízével Európában is egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőt, az erdei kirándulások kedvenc közlekedő eszközét a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a Diósgyőri Várat és a további beruházásoknak köszönhetően az elkövetkező évekre az ország egyik legkomplexebbé váló kalandparkját.

? A Lillafüredi Sport- és Kalandpark kezdeményezésére született imázsfilm nem titkolt célja, hogy a régió komplexitására hívjuk fel a figyelmet ? mondta Dr. Makkai Orsolya, a Lillafüredi Sport- és Kalandpark igazgatója. ? Sok értékes gyöngyszeme, természeti kincse, igényes szolgáltatója van a régiónak, akikkel összefogva színes, változatos, több napos programot tudunk garantálni az idelátogató családok számára. A film időszerűségét az is indokolja, hogy a Lillafüredi Sport- és Kalandpark megépítésével újabb országos jelentőségű időtöltési lehetőséggel bővült a kínálat. A kalandpark sportos attrakcióit a többezres rajongótáborral rendelkező, nagy támogatottságot élvező DVTK családdal együtt álmodtuk és valósítottuk meg. Egy olyan térségen belüli összefogásról van szó, amely példaértékű lehet ? emelte ki a parkigazgató.

A részben uniós pályázati forrásból megépült kalandparkban, több mint kéthektáros területen tucatnyi attrakció, magaslati kötélpálya, ejtőgép, lézerharc aréna, Rummenigge Focisuli, Segway túra és megannyi izgalmas játék várja a látogatókat. Társattrakcióként pedig ? egy másik, ugyancsak uniós pályázati forrásból támogatott beruházás keretében ? a Libegőpark Kft. még az idén átadja a Lillafüredi Libegőt, mely közelsége és vonzó kikapcsolódási lehetősége révén tovább erősítheti a kalandpark és a környék látogatottságát is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xMV0g7pY530[/youtube]

A számos látnivalót felsorakoztató film remélhetőleg ráirányítja a figyelmet arra is, hogy Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját. A jubiláló város 2015-ben elnyerte a világ legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát is. A térség arculatát meghatározó lillafüredi Hunguest Hotel Palota pedig bekerült a Magyar Értéktárba. Ez különösen nagy elismerés, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium először részesített szállodákat ebben a megtisztelő címben.

? Szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy Magyarországon ékkövek vannak, és nemcsak a főváros lehet vonzó célpont. A régióban és az egész országban 2014-ben rekord évet zárt a turizmus, ezt a tendenciát szeretnénk erősíteni az Észak-Magyarország csodái című alkotással, amelyet a turisztikai és idegenforgalmi szakemberek, utazási irodák, valamint a szállásfoglaló oldalak számára nagy örömmel bocsájtunk szabad felhasználásra ? mondta dr. Makkai Orsolya.

A film szakmai színvonalára és pozitív fogadtatására az alkotógárda is garanciát jelent. Az imázsfilm zenéjét Milkovics Mátyás (a neo alapító frontembere, az MR2 műsora a Dr.ZeneHouse műsorvezetője) szerezte. A kampányfilm zenéjében összefonódnak a magyaros népi motívumok az epikus nagyzenekari hangzás monumentalitásával és a mai elektronikus popzenével egy nagy ívű multikulturális fúziót keltve életre. A világszerte elismert zeneszerző az elmúlt két évtizedben számos nemzetközi projektben mutatta meg sokszínűségét. Több film zenéje mellett ő szerezte többek között a 2013-as budapesti vívó-világbajnokság és a 2014-es budapesti női kézilabda Európa-bajnokság kampányzenéjét, továbbá ő írta a fővárosunkban tavaly rendezett vízilabda Európa-bajnokság hivatalos megnyitó zenéjét. Az alkotást a Cabbage House készítette, amely 1999 óta komplex produkciós bázisként működik a film- és reklámfilmipar élvonalában, a cég gyártotta Magyarország első 3D technikával forgatott reklámját, a 2011-es szegedi kajak-kenu világbajnokság világszerte játszott kampányfilmjét.

Szóljon hozzá!