ZETApress

hírportál

Orosz filmek a Puskinban

Orosz FilmhétSzeptember 17-21-e között (csütörtöktől hétfőig) Orosz Filmhetet tartanak a Puskin moziban, itthon még nem látott kortárs alkotásokkal. A filmhétre Budapestre érkezik Alekszej Csupov és Julia Miskinene, az Intim helyek rendezője és producere, Ella Omelcsenko, a Páciensek rendezője és producere, valamint Jekaterina Filippova, a Drága mama! producere ? tudatta Tóth Judit.

A filmhét programja: Szeptember 17-e csütörtök 18:30 ? Drága mama! 21:00 ? Intim helyek. Szeptember 18-a péntek 18:30 ? Intim helyek, 21:00 ? Drága mama! Szeptember 19-e szombat 18:30 ? Páciensek 21:00 ? Korrekciós osztály. Szeptember 20-a vasárnap 18:30 ? Amir fia, Iván. 21:00 ? Páciensek. Szeptember 21-e hétfő 18:30 ? Korrekciós osztály. 21:00 ? Amir fia, Iván.

Drága mama! 2014. 90 perc, rendező: Jaroszláv Csevazsevszkij. Főszereplők: Dmitrij Averin, Nyina Loscsinina, Kszenija Rappoport, Marina Golub, Igor Jacko, Jurij Kolokolnikov, Artur Vaha, Marina Rokina. Amikor huszonkét éves vagy, és csak édesanyád játékszabályai szerint élsz, tán eljött az ideje, hogy a saját lábadra állj! De Szláviknak eszébe se jutott volna ilyesmi, ha nem találkozik egy csinos lánnyal, Zsenyával. Mit tegyen a srác, hogy végre felnőtt férfinak érezze magát? A lány hogyan tudja elválasztani Szlávikot az anyja szoknyájától? Ebben lesznek segítségére a meghitt barátok, akiknek szerencsére humorérzékük is kiváló?

Intim helyek 2013. 78 perc, rendező: Natália Merkulova, Alekszej Csupov. Főszereplők: Jurij Kolokolnyikov, Oleszja Szudzilovszkaja, Júlia Aug, Nyikita Taraszov, Kszenija Katalimova, Alekszej Csupov. Ironikus melodráma a modern moszkvai középosztályról. Mindenkinek megvan a saját titka, az ?intim helye?. Főhősünk Iván, az ellentmondásos személyiségű fotós, akinek meggyőződése, hogy az ember azért születik, hogy boldog legyen. Számára a boldogság pedig az az a szabadság, amelyben önmaga tud lenni. De mennyire lehet veszélyes ? szabadon engedni önmagunkat?

Páciensek 2014. 104 perc, rendező: Ella Omelcsenko. Főszereplők: Pável Bársák, Timofej Tribuncev, Marjana Kirszanova, Dmitrij Muhamedajev. Szergej elmegy Brjuszov pszichiáterhez, aki minden látogatás alkalmával rá akarja beszélni, hogy váljon el. Brjuszov szerint a feleség elnyomja Szergej saját személyiségét. A feleség gyónni jár egy paphoz, Szergij Atyához, aki Lenácskát arra biztatja, hogy minden áron meg kell őriznie a család egységét. A pszichiáter és pap közötti harc már másfél éve tart. Vajon ki lehet majd a győztes?

Korrekciós osztály 2014. 98 perc, rendező: Iván I. Tverdovszkij. Főszereplők: Mária Pojezzsajeva, Nyikita Kukuskin, Filipp Avgyejev, Olga Lapsina, Natália Pavlenkova, Júlia Szerina, Artyom Markarján. Lena több évi otthon tanulást követően középiskolában, az úgynevezett rendellenességekben szenvedő gyerekek részére alapított korrekciós osztályban folytatja tanulmányait. A tolókocsiba kényszerült lány itt nem csak első szerelmével találkozik, hanem először szembesül környezete kegyetlenségével is.

Amir fia, Iván 2013. 116 perc, rendező: Makszim Panfilov. Főszereplők: Karolina Gruska, Lmitrij Gyuzsev, Bobur Juldasev, Andrej Merzlikin, Ljla Eltajeva, Nargisz Abdullajeva. A nő szevasztopoli, a férfi üzbég faluban lakik, két felesége van. A nő gyermekeivel menekül a háború elől, a férfi házában talál menedéket. Ő lesz a harmadik felesége, szül neki egy fiút. Nem tud róla, hogy múltbéli férje, a Fekete-tengeri Flotta hadnagya él, s nemsokára megkeresi őt…

Szóljon hozzá!