ZETApress

hírportál

VI. Corvin moziéjszaka

6. Corvin moziéjszakaSzeptember 5-én szombaton újra moziéjszaka lesz a Corvinban, sorban a hatodik! Bár a szervezők eredetileg évente egy ilyen eseménnyel számoltak, már tavaly is akkora sikere volt a tavaszi fordulónak, hogy amolyan nyárbúcsúztató gyanánt ráhúztak még egyet ? s így lesz ez idén is.

Úgy tűnik, a siker mértéke már nem is a teltház elérése vagy el nem érése, hanem hogy hány héttel korábban fogy el az összes belépő. Nem csak ezért érdemes már időben megváltani a karszalagokat, hanem mert az elővételi szakaszban ezt ráadásul kedvezményesen tehetjük meg. Augusztus 6-án indul az értékesítés, a jegyek egészen 26-ig 3000 forintos egységáron vásárolhatók meg. Ezt követően ? ha még marad ? 3800 forintba kerül majd egy karszalag ? tudatta a BudapestFilm Zrt.

A legfontosabbak természetesen maguk a filmek! Látható lesz többek között az év egyik legnagyobb sikere, az animációs Minyonok, a legutóbbi Marvel-szuperhősfilm, A Hangya, Arnold Schwarzenegger visszatérése, a Terminator: Genisys, de Tom Cruise is akciózik a Mission Impossible ? Titkos nemzetben. Aki a vígjátékokat favorizálja, a Minyonok mellett a mocskos szájú plüssmedve visszatérésén nevethet a Ted 2-ben, továbbá a beszívott titkos ügynökök is jó szórakozással kecsegtetnek az American Ultrában.

És hogy fokozzuk az élményt: a szervezők nyereményjátékot hirdetnek az Instagramon! Ha még nem tettétek meg, kövessétek a Corvin mozi Instagram-oldalát, s készítsetek fotót a Moziéjszakán két film között, teremben, előtérben, sorban állás közben, a kihelyezett plakátokkal, popcornnal, a plafontükör alatt vagy egyszerűen csak magatokról! (De semmiképp nem a filmekről, ahogy pörögnek a képek a vásznon, ez természetesen tilos és nem is fogadják el nevezett pályamunkának!) Sőt akár még otthon a készülődés közben, vagy már hazafelé az első metrón. A lényeg, hogy a képet töltsétek fel az Instagramra és lássátok el a #CorvinMoziejszaka hashtaggel! A legjobb fotókat ? mi mással ? mozijegyekkel díjazzák!

A Corvin moziéjszakának már meglehetősen stabil tábora van, ám akik még nem találkoztak az eseménnyel, íme a lényeg, röviden: a moziban szombat kora estétől másnap hajnalig folyamatosan pörögnek a filmek, valamennyi teremben. Az egész programra egy karszalag jelenti a belépőt, amellyel a szünetekben tetszőlegesen jöhetünk-mehetünk az egyes termek, illetve filmek között, vagyis mindenki magának állíthatja össze a programot. Mindezekből adódik, hogy nincsenek helyre szóló jegyek, a moziszékek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Nem titok, többször előfordul, hogy egy-egy népszerűbb filmre így nem is jut be mindenki, erre bizony fel kell készülnünk lélekben. Ám ekkor még mindig van idő átmenni egy másik filmre, hiszen összesen hat terem várja a látogatókat.

Szóljon hozzá!