ZETApress

hírportál

Halálközelben az erdőben

Új magyar film készül a halálközeli élményről. Elindult Almási Réka (Team Building) rendező legújabb tévéfilmje, a Tranzitidő forgatása a Pilisi Parkerdőben. A dráma és a misztikus film határán egyensúlyozó csavaros történetben egy simlis vállalkozó küzd az életéért, lét és nemlét határmezsgyéjén.

Július 14-e kedd és 24-e péntek között forgatják Szabó Illés író, drámaíró forgatókönyvéből Almási Réka új tévéfilmjét, a Tranzitidőt. A cselekmény szerint a dörzsölt magyar vállalkozó (Trill Zsolt) egy kellemes estét készül eltölteni fiatal szeretője (Kerekes Vica) társaságában, egy ízlésesen lepukkant erdei rönkházban. A légyott azonban kínosra fordul, amikor a nő bejelenti, hogy terhes. A veszekedésből szakítás majd kibékülés lesz, ám a férfi a dráma közben szívinfarktust kap. A mobiltelefonok nem működnek, a nő elrohan segítségért. A férfi időközben magához tér, de nem arra a valóságra ébred, amelyben rosszul lett?

A 2016-ban képernyőre kerülő filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa idén májusi döntésük alapján 42 millió forinttal támogatja. A Tranzitidő producere Babos Tamás operatőr, aki televíziós produkciók miatt kezdett producerkedni 2005-ben. Legutóbbi munkái közül a Hőskeresők (rendezte: Miklauzic Bence) a Médiatanács Fehér György-díjának 2. helyezettje lett tévéfilm-kategóriában, míg A rajzoló (rendezte: Mattyasovszky-Zsolnay Bálint) a 3. díjat hozta el ? tudatta Kónya Klára, a Kinofilm sajtóreferense.

? Nekem a tévéfilm fontos ügy. Ebben a műfajban nem kell óriási összegeket megmozgatni ahhoz, hogy minőségi filmeket hozzunk létre, de annál fontosabb a kreatív ötlet és az izgalmas karakterek. Ráadásul a tévén keresztül nagyon sok emberhez eljuthat a kiváló kortárs vagy klasszikus irodalom, így egy jó tévéfilm sokat javít a magyar alkotások megtépázott hírnevén. Biztos vagyok benne, hogy a Tranzitidőnek is ilyen hatása lesz ? mondja Babos Tamás.

Szóljon hozzá!