ZETApress

hírportál

Baleset a SportVerdán

István és JuditPéterfi Judit balesetet szenvedett a SportVerda forgatásán. A híradós fát súrolt tesztelés közben ? tudatta Sárréti Anita. Péterfi Judit hozzá van szokva az őrült sebességhez, forgatott már ugyanis Michael Schumacherrel is.

Akkor nem történt vele semmi, most azonban egy vétlen eset következtében fát súrolt a SportVerda forgatásán. Szerencsére sem neki, sem a műsorvezetőnek, Tordai Istvánnak nem lett baja. ? Jól éreztem magam a forgatáson, nagyon laza volt. Vagány és csajos autó, az én stílusommal teljesen összeillő. Az olasz stílus mind külsőben, mind életérzésben nekem nagyon bejön. Ehhez illően tűsarkúban nyomtam a gázt. Sokan azt gondolják, hogy magassarkúban nem lehet vezetni. Számomra ez nem akadály. Nagyon élvezem, és imádom a vezetést. Kikapcsol, kizökkent a hétköznapi problémákból, és néha elmegyek a városból csak azért, hogy dombos, virágos, kacskaringós utakon autózzak letekert ablakkal, zenét hallgatva, énekelve. Imádom, ahogy süt a Nap, és megérint a táj. Átszellemülök ? kezdte a komoly híradós, aki nagyon óvatos vezetés közben.

? A gázt csak a versenypályán nyomom. Nem vagánykodom az utakon, annak nem ott van a helye. Korábban versenyeztem a Hungaroringen, merthogy a benzingőz szele engem is megérintett. Az adrenalin, a versenyszellem, a saját határaim feszegetése mind-mind olyan tényező, ami a versenypályán tart, és ami leírhatatlan érzés. Kiugrik a rajtnál a szívem a helyéről. Ültem Formula?1-es autóban is, vezettem azt is, ami nagy szerelem. Ám Michael Schumacherrel is teszteltem Olaszországban Ferrarit, ami maradandó élmény. Ott úgy ült be mellém, hogy nem tudta, értek egy picit az autóvezetéshez. Azt hitte, csupán egy riporter vagyok, aki beül, és finomkodik. Bekapcsolta az övet, és kapaszkodott. Jól esett, hogy gratulált, amikor kiszállt ? mesélt korábbi élményeiről Péterfi Judit, aki egy óvatlan pillanatban fának ment.

Judit és István? Most egy Fiat 500 X-et teszteltünk, ami szintén egy olasz autó. Elegáns belső térrel és nagy teljesítménnyel. Nekem való volt a gép. Kipróbáltuk, mit tud, aztán az egyik kanyarban találkoztunk egy fával. No nem nagyon, csak kicsit. Időben sikerült ugyanis elkapni a kormányt, és elkerülni a csattanást. Csak egy-két ág bánta, de sem az autónak, sem nekünk nem lett bajunk. Ez is benne van a pakliban ? tudtuk meg a televíziós személytől, akinek egyszer már borzalmakat kellett átélnie.

? Volt korábban egy autóbalesetem, az autópályán történt. A vétkes elment a helyszínről. Otthagyott egy totálkárosra tört autót, benne egy fiatal lánnyal, aki én voltam. A szemtanúk azt mondták, kiszállt, majd elhajtott. Külföldi volt, nem találták meg a rendőrök. Kisebb sérülésekkel megúsztam a balesetet, akkor azt gondoltam, nem leszek majd képes vezetni egyhamar. De amint kiengedtek a kórházból, már be is ültem. A biztonsági öv mindig be van kapcsolva, az a legfontosabb.

Tordai István műsorvezető a SportVerda forgatásán történtek után fellélegezhetett, és csak mosolygott az eseten. ? Ilyen néha elő szokott fordulni. Az a legfontosabb, hogy senkinek nem esett baja. Majd ártatlanul nézek, amikor visszaadom a kocsit a tulajdonosának. Bár az nem sokat fog segíteni…

Szóljon hozzá!