ZETApress

hírportál

Genesis a Művész moziban

GENESIS ? A siker útjánGENESIS ? A siker útján (Sum of the Parts/Together and Apart) című 90 perces angol zenés dokumentumfilmet láttuk délelőtt a Művész Moziban. A tavaly készült alkotást John Edginton rendezte.

A zenekar minden tagjának (Phil Collins, Peter Gabriel, Steve Hackett, Tony Banks és Mike Rutherford) szoros együttműködésével létrejött zenés dokumentumfilm bemutatja a zenekar teljes pályafutását a ’60-as évektől a 2007-es emlékkoncert-turné sikeréig, nyomon követi a kezdeti szárnybontogatásoktól a teátrális progresszív rock-korszakon keresztül a sztárság felé vezető utat. Bemutatja, hogyan vált az egyes tagok kiválása okozta trauma végül az alkotói energiák forrásává, hogyan tette lehetővé a tagok szüntelen zenei fejlődését és a mai napig sikeres szólókarrierek kibontakozását. A Genesis-rajongók számára kihagyhatatlan film eddig sosem publikált archív felvételeket és klasszikus slágerek videoklipjeit vonultatja fel, interjúkat közöl a bandatagokkal külön-külön és együtt is, ezáltal feltárja a csoportdinamikát a tagok között.

Rövid időre elkanyarodunk a klasszikus kultfilmektől (Alien, Űrodüsszeia…) a zene világába: május 21-től látható a hazai mozikban a legendás progresszív rock és popzenekar, a Genesis hiteles történetét bemutató zenés dokumentumfilm, a GENESIS ? A siker útján. Az eredetileg a BBC számára készült, átfogó alkotás magyar felirattal kerül a mozivásznakra. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Művész Moziban játsszák majd, emellett országszerte számos további helyszínen láthatják 6 éven felüli nézőink ? tudtuk meg Zsarnai Gábortól. Bővebbet a film Facebook-oldalán olvashatunk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aPktx4CGMuo[/youtube]

Szóljon hozzá!