ZETApress

hírportál

Istenek a Puskinban

Istenek (Bogowie)Zbigniew Religa, a híres szívsebész pályafutása kezdetét beszéli el az Istenek (Bogowie) című 112 perces 2014-es lengyel film, aki 1985-ben az első sikeres szívátültetést hajtotta végre Lengyelországban.

Egy kiemelkedő személyiség portréját ? akinek a számára kedvezőtlen körülmények ellenére is volt bátorsága, hogy megváltoztassa a kötelező szabályokat ? a ma déli sajtóvetítésen láttuk a Puskin moziban. Rendezte: Łukasz Palkowski. Forgatókönyv: Krzysztof Rak. Fényképezte: Piotr Sobociński jr. Jelmeztervező: Ewa Gronowska. Zene: Bartosz Chajdecki. Producer: Piotr WoĹşniak-Starak. Gyártó: Watchout Productions. Főszereplők: Tomasz Kot, Zbigniew Zamachowski, Piotr Głowacki, Magdalena Czerwińska.

Az Istenek a Lengyel Sas 2015 Lengyel Filmdíj hét kategóriájában ? a legjobb lengyel film, a rendezés, a forgatókönyv, az operatőri munka, a legjobb fő- és mellékszereplő és a közönség-díja kategóriákban ? kitüntetett filmalkotás. Komoly sikert ért el a lengyelországi mozikban is, több mint kétmillió néző látta. A közönség a filmet az április 16-tól 22-ig tartó XXI. Lengyel Filmtavaszon április 17-én pénteken 19 órakor láthatja lengyel nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással a Művész Art moziban. Belépő kedvezményes áron: 950 forintért kapható

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1biE4cOrDPE[/youtube]

Szóljon hozzá!