ZETApress

hírportál

Ahol a park szakad

SingingA digitális technikák és eszközök térnyerésével szinte bárki készíthet filmet. A Millenáris Kht. és a Daazo.com a PARK! ? netpercesek kisfilmpályázattal igyekszik teret adni olyan tehetségek számára, akikre eddig a filmes és digitális világ nem figyelt még fel.

A pályázat célja, hogy aktivizáljon mindenkit, aki digitális készülékével mozgóképet készít, lelkesedik a filmekért, és kedvet érez egy egyperces film elkészítéséhez.

S hogy ki pályázhat? Mindenki! Akár amatőr vagy, akár profi, ha még csak ismerkedsz a kamerával, vagy ha azzal születtél, ne késlekedj! Egyszemélyes stábok, baráti társaságok, kreatív kezdők, iskolai műhelyek számára egyaránt szól a felhívás.

A pályázat menete: Regisztrálj a Netpercesek.hu szájtra. A kiírás tartalmi és technikai feltételeinek megfelelő videót pedig a pályázati honlap útmutatásai szerint töltsd fel a portálra. Egy pályázó maximum három alkotással nevezhet.

Miről szóljon a film? Ahogy a pályázat neve is sugallja, A parkról, Egy parkról, a Te parkodról készülő filmeket várunk. Akár valós, akár a képzeletedben él, mutasd meg nekünk, milyen és mi történik ott! Egy parkban bármi megeshet, meséld el a te történetedet!

Technikai feltételek: Bármilyen digitális eszközzel, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, nyaraláskor használt családi felvevővel, de akár szuper HD kamerával is készítheted a filmet. Formátuma és műfaja is kötetlen. Csak idén készül kisfilmeket, animációkat várunk. Preferált képarány 16:9, hossza maximum 1 perc lehet. A pályázat leadási határidejeoktóber 21-e. Az elkészült egypercesedet legkésőbb addig kell feltöltened az adatlapodon keresztül weboldalunkra!

Ki dönt? A zsűri, melynek tagjai: Madarász István és Ujj Mészáros Károly filmrendezők, Madaras Péter, a Cinefest programigazgatója, Fehér Károly, a Popfilm producere és Libor Anita filmes szakújságíró. Eredményhirdetés és Netpercesek-díjkiosztó október 31-én, szombaton. A legjobb alkotásokat a Toldi mozi nagytermében vetítjük le a Netpercesek buli keretében, amihez a zenét a Realistic Crew szolgáltatja, a látványról VJ Lee Unflyabla gondoskodik.

Mit nyerhetek? A fődíj ezer euró, a 2. díj egy iPhone 3gs, a 3. díj egy netbook, a közönségdíj egy Ipod, míg a zsűri különdíja produceri támogatás és filmterv pályáztatás. Kérdéseidre itt megtalálod a válaszokat.

Szóljon hozzá!