ZETApress

hírportál

Találkozz a rókatündérrel!

Bede-Fazekas SzabolcsLiza, a rókatündér közönségtalálkozó lesz február 20-án, pénteken 19 órakor a Cinema City Arénában. A férfiak élnek-halnak érte! A rókatündér módra elindult receptversenyről idekattintva olvashatunk. A filmvígjáték sajtóbemutatója ma délelőtt volt a Puskin moziban.

Február 20-án, pénteken 19 órakor a Cinema City Aréna moziban a közönség találkozhat Ujj Mészáros Károly: Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátékának néhány alkotójával. A vetítés után a nézők beszélgethetnek majd a rendezővel, a szereplők közül pedig Gubik Ágival, Bede-Fazekas Szabolccsal és Schmied Zoltánnal.

Liza (Balsai Móni ? Társas játék, Couch Surf, A berni követ), a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. Az egyedi hangulatú alkotásban ? mely Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje ? olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. A film a Filmteam produkciójában készült, producere Major István.

Gubik Ági, Balsai Móni és Schmied ZoltánA február 20-i közönségtalálkozón a rendező mellett a nézők beszélgethetnek Gubik Ágival, aki Liza alsó szomszédját, Ingét alakítja: egy szabad nő, igazi szüfrazsett, önállóan él, szereti a férfiakat, kiket nagy számban fogyaszt. Jelen lesz Schmied Zoltán, a filmbéli Henrik, egy ízig- vérig gigerli. Jóképű pojáca, aki imádja a nőket és sportot űz elcsábításukból. Kis jegyzetfüzetet vezet hódításairól, ugyanakkor retteg attól, hogy elkötelezze magát. A számára szürke kisegér Lizára nem tekint nőként, és Öcsipóknak szólítja. A közönség megismerkedhet továbbá a film férfi főszereplőjével, Bede-Fazekas Szabolccsal is, szerepe szerint Zoltán zászlós vidéki helyszínelővel, aki most került a fővárosba, Csudapestre. Okos, szótlan, különc figura, aki a finn western zene egyetlen hazai rajongója. Liza albérlőjeként nyomoz a szokatlan halálesetek után.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PimAOIGTOK4[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rókatündér Fogas-bulija | ZETApress

Szóljon hozzá!