ZETApress

hírportál

Rókafik Budakeszin

Két új róka érkezett a Kecskeméti Vadasparkból a Budakeszi Vadasparkba. A Liza, a rókatündér című film alkotói rögtön örökbe fogadták őket ? tudtuk meg Tamás Dorkától. A két gyönyörű, hatalmas, dús bundájú rókafi nagyon hamar, minden gond nélkül beilleszkedett az új környezetbe.

Ellenállhatatlan szépségükre még a filmes szakma is egyből felfigyelt: Ujj Mészáros Károly, a február 19-én a mozikba kerülő Liza, a rókatündér című film rendezője, Balsai Móni a film női főszereplője és Major István, a film producere már örökbe is fogadták őket. Hajdu Steve, a film egyik szereplője keresztapaként vett részt az eseményen. A két fiatal hím róka egy alomból származik, nagyon jól szocializáltak, nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszerrel bíró állatok. Amint a trénerek elkezdtek velük foglalkozni, örömmel tapasztalták, hogy nagyon jól tűrik az ember közelségét: az ételt kézből veszik el, és érdeklődve, kíváncsian fordulnak a gondozójuk felé. Az etetések során egymás iránti agressziónak nyoma sincs, békésen várnak a finom falatokra. Sokszor összebújva alszanak, és napközben is keresik egymás társaságát.

A látogatók érdeklődését is jól kezelik: a rajongók csodálatát ünnepelt sztárokat megszégyenítő nyugalommal, megadóan tűrik. A hírnév felé is megtették az első lépéseket, ugyanis egy egész film-készítő csapat szeretett beléjük! A Liza, a rókatündér című, különleges hangulatú és képi világú magyar vígjáték főszereplője, rendezője és producere döntött úgy, hogy örökbe fogadják a Budakeszi Vadaspark rókáit.

Amikor Balsai Mónika, a Liza, a rókatündér című vígjáték főszereplőnője meghallotta, hogy új rókák érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, rögtön úgy döntött, hogy örökbe fogadja az egyiket. ? Rendszeres látogatói vagyunk a Vadasparknak, évente többször is megnézzük a szarvasokat, a hatalmas hollót, baglyokat, a csodálatos hiúzokat, az üvöltöző aranysakált és természetesen a ravaszdi rókát, akiknek vadon élő testvéreivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten látunk rókát, mivel vidéken élünk. Nem csak erdei kirándulásainkon, hanem az utcánkban, sőt egyszer a kertünkben is meglátogatott minket egy nagyobb példány. Éjjel kifejezetten óvatosan kell hazavezetnünk, hiszen rengeteg róka vadászgat az út mentén, és a falunk utcáin is. Egyáltalán nem félnek az embertől, kicsit számon kérően rád néznek, mintha azt kérdeznék: Hát te mit keresel itt? ? aztán sértődötten elsomfordálnak. És ebben igazuk van, egyre kevesebb természetes élőhelyet hagyunk vadon élő állatainknak, így nem véletlen, hogy lakhelyünkön keresnek táplálékot ? mondta el Mónika. ? Voltam már jegesmedve keresztapja korábban, de vele nem sikerült ennyire közeli kapcsolatba kerülnöm. A kezemből vették el a jutalomfalatot! ? jegyezte meg Hajdu Steve.

Ujj Mészáros Károly: Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátéka február 19-én kerül a hazai mozikba a Filmteam produkciójában, az A Company Hungary forgalmazásában. Az egyedi hangulatú alkotásban olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Bede-Fazekas Szabolcs, David Sakurai, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. Hogy a két rókát a nevükön szólíthassuk, ezúton névadó pályázatot írunk ki! A legeredetibb, legötletesebb név-ötletek beküldőjét egy Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzuk! A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre várjuk, a levél tárgya: Róka névadó legyen! Az eredményhirdetés február 19-én csütörtökön, a bemutató napján lesz ? tudatta Jaloveczky Viktória, a Vadaspark sajtóreferense.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyerj legvadabb recepteddel! | ZETApress

Szóljon hozzá!