ZETApress

hírportál

Shirley a Művész moziban

ShirleyEdward Hopper tizenhárom festménye elevenedik meg Gustav Deutsch: Shirley ? A valóság látomásai című színes, feliratos, 92 perces, osztrák játékfilmben. A festményekből kibomló jelenetekben pedig egy elbűvölő hölgy történetét láthattuk tegnap este a Művész moziban.

Shirley vonzó, karizmatikus és emancipált színésznő, az ő személyes élményein keresztül Amerika történelmének egy különleges korszakába pillanthatunk be. Bemutató január 15-én lesz az Anjou Lafayette forgalmazásában 12 éven felülieknek. Rendező, forgatókönyvíró: Gustav Deutsch, zeneszerző: Christian Fennesz, operatőr: Jerzy Palacz, producer: Gabriele Kranzelbinder, vágó: Gustav Deutsch. Szereplők: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentín Groll, Elfriede Irrall, Tom Hanslmaier. A vetítés az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósult meg. Utána beszélgethettünk filmkritikussal és művészettörténésszel, illetve egy pohár borra is meghívtak minket.

A forgalmazó mozgalmas évet zárt 2014-ben: elhozta a magyar mozikba ? többek között ? Amazónia esőerdőit, Meteora világát, Litvániából érkeztek az Eltűnő hullámok, illetve a nemcsak Brazíliában aktuális Mesterséges mennyországok. Romantikáztunk Populaire kisasszonnyal, láthattunk egy lengyel Zárt rendszert és milyen barátság szövődik egy gyerek és egy öreg csataló között, ha a Ló az erkélyen kap elhelyezést. Év vége felé Zűrös olasz esküvőn kapcsolódtunk ki és együtt gondolkodtunk azon, milyen a Parado Húngaro-érzés, messze kell-e menni, hogy haza találjunk…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q4nO0VSWzt8[/youtube]

Szóljon hozzá!