ZETApress

hírportál

Parkoló ? Car Park

A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló ? láthatjuk majd január 22-től a Parkoló ? Car Park című színes, 92 perces magyar filmben. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében.

Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Az egyetlen helyre, ahol otthon érzi magát. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós és a hely addig megszokott életét. Egy ember, aki magában hordja a konfliktust. Egy titokzatos, karizmatikus figura, egy olyan ember, aki képvisel egy ideát, aki képes kialakítani egy saját, otthonos kis világot ezen az első pillantásra kietlennek és lélektelennek tűnő helyen. A Légiós a maga csöndes módján megnyugvást tud adni szűk környezetének.

Légiós számára nagyon fontos, hogy izolálja magát a külvilágtól, és az illúziója az, hogy ez lehetséges. A Szervét Tibor alakította Imre, a tehetős üzletember számára viszont az a fontos, hogy fedett helyen parkoljon Ford Mustangja, és még ennél is fontosabb, hogy a világban ő irányítson, és minden úgy történjen, ahogy ő akarja. Emellett a karakter stílussal, kifinomultsággal, intellektuális gazdagsággal és humorral jelenik meg.

Imre, a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Ekkor egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét, melynek során egyre rafináltabb és durvább eszközökkel küzd a belváros két magányos harcosa a hullámpalával fedett parkolóhelyért. Hamarosan kiderül, hogy küzdelmük igazi tétje nem is a tetővel fedett parkolóhely, hanem sokkal inkább két világnézet élet-halál párbaját látjuk. Két magányos, mindenre elszánt ember küzdelmét, akiknek szembe kell nézniük élethazugságaikkal, múltjuk fájdalmas sebeivel.

? A két férfi összeütközésében alkotóként leginkább az érdekelt, hogy az alapvető emberi integritás milyen feltételekkel őrizhető meg? Meddig mehetünk el, ha az identitásunkat jelentő alapelveket kérdőjelezik meg? Hogyan tudunk szembenézni a kérdéssel, hogy azon a helyen vagyunk-e a világban, ahol lennünk kell? És van-e erőnk és merszünk változtatni, ha nem? A film cselekménye, a szereplők tettei, a konfliktus kiéleződése mögött folyamatosan ezeket a gondolatokat kerestük ? mondja Miklauzic Bence rendező.

Producer: Angelusz Iván és Reich Péter. Forgatókönyv: Hegedűs Bálint, Lengyel Ferenc és Miklauzic Bence. Operatőr: Miklauzic Márton. Vágó: Czakó Judit. Line producer: Harrer Katalin. Zene: Hammer Zsolt és Jávorka Ádám. Hang: Madaras Attila. Szereplők: Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Pokorny Lia, Somody Kálmán, Rajkai Zoltán, Miklauzic Simon, Egyed Attila, Rába Roland, Bartsch Kata és Horváth Kristóf. Gyártó: Katapult Film, RTL Klub. Korhatár: 16 év. Forgalmazó: The Company Hungary ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

Szóljon hozzá!