ZETApress

hírportál

Hisz az Útnak vége nincs soha…

J. R. R. Tolkien (1892 - 1973)A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt 11 év hagyományaihoz méltóan, A hobbit ? Az Öt Sereg Csatája decemberi bemutatója, valamint J. R. R. Tolkien 123. születésnapja előtt tisztelegve, az Egy Rég Várt Utazás rendezvénysorozat zárásaként 2015-ben ismét egész napos programmal ünnepli Tolkien professzor születésnapját.

2015. január 3-án szombaton közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi- és gyermekprogramokkal várunk minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvényen különleges, egyetlen egyszeri vetítés formájában megtekinthető lesz A hobbit-filmtrilógia második részének, a Smaug pusztaságának bővített változata. A Tolkien Nap idei díszvendégei A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta Digital magyar munkatársai: Kiss Balázs Péter, Nagy Marcell, valamint Mesterházy Miklós; illetve Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője ? tudatta Sárdi Krisztina.

Az ismeretterjesztő előadások között szó lesz sárkányokról, a tündék szexuális életéről, balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről, fegyverekről és haditechnikáról. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, tünde hajfonás és tengwarral írt (Tolkien egyik kitalált nyelve) emléklapot is készíttethetnek a résztvevők; valamint a Tolkien Dalpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül. Színes programkínálattal várjuk a kisebbeket is: társasjátékozás, Ismerd meg Középföldét-akadályverseny, különféle kézműves foglalkozások, mesemondás, illetve a Magyar Madártani Egyesület is sok érdekességgel készül.

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár, a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava: könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak, pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők, stb. A Vásár termékei idekattintva előrendelhetők a webshopban, hogy mindenképp hozzájuss a kedvenc termékedhez a megfelelő színben és méretben! A rendezvény zárásaként fáklyás felvonulás indul a Múzeumkertbe, ahol rövid megemlékezés után fóti kézműves sörökkel koccintunk a Professzor emlékére. A belépőjegy 500 forint, ám a Tolkien Vásár és a kisebb programok látogatásához nem kell belépőjegyet vásárolni. Fő médiatámogató a Port.hu portál.

Szóljon hozzá!