ZETApress

hírportál

Éjjeli féreg Óbudán

Éjjeli féregAz amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyra törő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet ? láttuk délelőtt az Éjjeli féreg (Nightcrawler) című színes, 117 perces, magyarul beszélő amerikai krimi-drámában az óbudai EuroCenterben.

Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

Rendező, forgatókönyvíró: Dan Gilroy. Zeneszerző: James Newton Howard. Operatőr: Robert Elswit. Producer: Jennifer Fox, Tony Gilroy, Jake Gyllenhaal, David Lancaster, Michel Litvak. Vágó: John Gilroy. Szereplők: Jake Gyllenhaal (Lou Bloom), Bill Paxton (Joe Loder), Rene Russo (Nina), Ann Cusack (Linda), Kevin Rahm (Frank), Kathleen York (Jackie), Riz Ahmed (Rick). Bemutató november 13-án a Big Bang Media forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OCqOejntdxs[/youtube]

Szóljon hozzá!