ZETApress

hírportál

Északiak Óbudán

Északi lányA saját királyuk száműzte őket hazájukból, ezért egy maroknyi harcedzett viking Britannia felé indul, hogy raboljanak és fosztogassanak ? láttuk délelőtt az Északiak ? A viking saga (Northmen: The Viking Saga) című színes, 97 perces, magyarul beszélő, svájci-német-dél-afrikai akciófilm sajtóvetítésén a Óbuda EuroCenterben.

Vakmerő vezetőjük, Asbjörn (Tom Hopper) irányításával veszélyes vállalkozásba fognak: kolostorokat akarnak kirabolni, hogy a kincsekkel visszavásárolják a szabadságukat. Az útjuk azonban másképp alakul. A tomboló viharban hajótörést szenvednek a skót partoknál. Ellenséges vonalak mögött ragadnak, egyetlen esélyük van az életben maradásra, ha eljutnak a távoli viking gyarmatra, Danelagba.

Út közben a vikingek foglyul ejtik a bátor Lady Ingheant (Charlie Murphy), Dunchaid király (Danny Keogh) lányát. A száműzött harcosok megragadják a nagy váltságdíjjal kecsegtető lehetőséget. De Dunchaid király készül a harcra és összehívja kegyetlenségéről hírhedt zsoldosseregét. Az északiak végül csak egy titokzatos szerzetes, Conall (Ryan Kwanten) segítségével tudnak elmenekülni a zsoldosok és könyörtelen vezéreik, Hjorr (Ed Skrein) és Bovarr (Anatole Taubman) elől.

Miközben Conall az egyetlen biztonságos úton vezeti a vikingeket Danelag felé, elkezdődik a harc az idővel, amelynek tétje élet és halál. A szerzetes nem fél a kardját is használni prédikálása során. Segítségével az üldözők üldözöttekké válnak, a vikingek halálos csapdái kegyetlenül megtizedelik az üldözőket, egyiket a másik után? Rendező: Claudio Fäh. Forgatókönyvíró: Bastian Zach, Matthias Bauer, Claudio Fäh, Adrian Jencik. Zeneszerző: Marcus Trumpp. Operatőr: Lorenzo Senatore. Producer: Rolf Wappenschmitt, Ulrich Stiehm, Frank Kaminski. Vágó: Adam Recht. Bemutató: november 6-án a Big Bang Media forgalmazásában csak 12 éven felülieknek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Fb-lukabmR4[/youtube]

Szóljon hozzá!