ZETApress

hírportál

Fák jú Óbudán

Fák jú, Tanár Úr!Zeki Müller bankrablásért ült, és amikor letöltötte büntetését, az első dolga, hogy visszaszerezze a rabolt pénz, amit egy barátja egy építési területen rejtett el. A benntöltött idő alatt azonban az építkezést befejezték, és egy új gimnázium lett a területen. Zeki úgy dönt, jelentkezik egy takarítói állásra az iskolában, azonban egy félreértés következtében helyettesítő tanár lesz.

A Fák jú Tanár Úr! (Fack ju Göhte!) című 119 perces német filmvígjáték sajtóvetítése ma délelőtt volt az Óbudai EuroCenterben. Rendező: Bora Dagtekin. Forgatókönyvíró: Bora Dagtekin. Szereplők: Elyas M?Barek, Karoline Herfurth, Katja Riemann, Jana Pallaske, Alwara Höfels. Filmstúdió: Rat Pack Filmproduktion. Németországi bemutatója csak november 7-én, a magyarországi már holnap lesz a Big Bang Media forgalmazásában 16 éven felülieknek.

Zeki Müllert soha nem érdekelte a tanulás. Ráadásul amikor börtönbe került lopás miatt, kénytelen volt otthagyni a középiskolát. Bűntársa, Charlie a zsákmányt egy építkezésen rejtette el még Zeki letartóztatása előtt. Azóta azonban ott felépült egy iskolai tornaterem, a pénznek pedig valahol alatta vagy benne kell lennie. Zeki nem adja fel, felveteti magát az iskolába, ami annyira jól sikerül, hogy helyettesítő tanárként neki kell megbirkóznia a nehéz esetnek tartott tanulókkal. Zeki napközben velük bajlódik, éjszaka pedig a tornateremben ás.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YPAi5iUZtuQ[/youtube]

Szóljon hozzá!