ZETApress

hírportál

Észvesztők a Discoveryn

Nagydumás, mentalista, csaló és szédítő a Discovery Channel műsorán július 24-től csütörtökönként 22 órától ? tudatta Kiss Anikó. Új sorozatuk rávilágít az emberi elme sebezhetőségére. Mennyire vagyunk kiszolgáltatottak az Észvesztőknek?

A Discovery Channel előszeretettel vegyíti a már sikerrel vetített tévés műfajokat, és legújabb műsora, az Észvesztők ezen az úton haladva ötvözi a természettudomány, a pszichológia és a mágia elemeit. A sorozat rávilágít arra, mennyire képlékeny az emberi elme, és hogy mennyire kiszolgáltatottak lehetünk azoknak, akik tudják, hogyan lehet manipulálni minket. A műsor szakértői ismert pszichológiai módszerek, például a hipnózis és a Barnum-hatás alkalmazásával igazolják, hogy valójában senki sem teljesen ura saját magának, és a legtöbben ki vagyunk téve annak, hogy valamilyen formában agykontroll hatása alá kerüljünk.

A vadonatúj sorozat állandó szakértője Lewis Le Val, a testbeszéd és pszichológia rejtelmeiben is jártas hipnotizőr, Peter Wardell, a mikromágia szakmai körökben elismert űzője, Alexis Conran, brit színész és színpadi mágus, és Liv Boeree, a profi pókeres szépség, aki nem mellesleg asztrofizikus végzettséggel is rendelkezik. Ők négyen válogatott pszichológiai trükkökkel és briliáns manipulációs eszközökkel vesznek rá gyanútlan embereket olyasmikre, amikről soha nem gondolták volna, hogy képesek lesznek valaha is megtenni.

Liv Boeree szerint a vágyak tesznek bennünket sebezhetővé. Minél erősebben vágyunk valamire, annál fogékonyabbak leszünk a manipulálásra. Még a legmagabiztosabb, legmakacsabb és legszkeptikusabb ember is befolyásolhatóvá válik, ha megtaláljuk a gyenge pontját. Alexis Conran nem nevez meg hasonló gyengeséget, de az emberi elme szerinte is nyitva áll a manipuláció és agymosás előtt: mindegy, mekkora az IQ-nk vagy milyen okosak vagyunk. Egyszerűen így vagyunk programozva. Semmi sem olyan lenyűgöző, különös, egyszerre ellentmondásos és átláthatatlan, mint az emberi agy működése!

A Discovery Communications

A DC (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) a világ első számú nonfiction médiavállalata, amely több mint kétmilliárd kumulatív előfizetőt ér el 224 országban és területen. A tévénézők a Discovery 162 globális televízió hálózatán keresztül felfedezhetik az őket körülvevő világot, és kielégíthetik kíváncsiságukat. A Discovery vezető tévécsatornái között van a Discovery Channel, a TLC, az Animal Planet, a Discovery Science és az Investigation Discovery. Emellett résztulajdonos olyan amerikai vegyesvállalatokban is, mint az OWN: Oprah Winfrey Network, a The Hub, és az első 24 órás 3D csatorna, a 3net.

Az északi régióban a Discovery tulajdonában van az SBS Discovery Media, a 20 vezető nonfiction tartalmat nyújtó tévémárka három legjobb portfoliója, amelyek helyi előállítású szórakoztató műsorokat, sportműsorokat, és a jelentősebb stúdiók legjobb forgatókönyvei alapján készült sorozatokat és filmeket is tartalmaznak. A Discovery az iskolák vezető szolgáltatója az oktatással kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat terén. A hálózat emellett jelentős és kiterjedt digitálismédia-portfólióval rendelkezik, melynek része a Revision3 is. Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a Discovery 10 csatornája, köztük a Discovery Channel, a TLC és az ID, együtt összesen 243 millió kumulatív előfizetőt ér el 19 különböző nyelven a három kontinens 105 országában.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jfPbEriDkJk[/youtube]

1 hozzászólás

  1. Lehet az Észvesztőket nézni online valahol?? Ha valaki tud bármit, írjon e-mailben!!!